• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

In 6 stappen brandschone autoruiten

Met deze tips ga jij veilig en met goed zicht op weg.

Een mooie schone auto heeft ook heldere autoruiten. Dit is dé finishing touch na het schoonmaken van je auto. Naast het feit dat je auto er een stuk beter uitziet, levert het ook veel minder gevaar op voor jou en andere weggebruikers. Met deze tips laat jij je autoruiten shinen en verbeter je het zicht.

1. Ruiten schoonmaken

Maak je ruiten schoon met een emmer met lauwwarm water en een scheutje afwasmiddel. Voordeliger kan niet.

2. Kalkvrij water

Gebruik gedemineraliseerd, gedestilleerd of regenwater in plaats van kraanwater. Zo voorkom je kalkaanslag op jouw auto.

3. Vette vlekken verwijderen

Voor extreem vette ramen gebruik je een scheutje citroenzuur of pure alcohol, geen ammoniak!

4. Drogen

Gebruik een poetsdoek of zeem die niet pluist. Maak je ruiten goed droog. Droog de ruiten na met oude kranten. De inkt in de krant neemt de restdeeltjes van de schoonmaakbeurt op.

5. Binnenkant autoruit schoonmaken

Vergeet de binnenkant van je autoruit ook niet schoon te maken. Dit doe je met glasreiniger en een keukenrol. Het merk maakt niet zoveel uit, ze doen allemaal hetzelfde. Vaak is alleen de geur anders.

6. Controle op strepen

Neem voor optimaal zicht de buitenkant van de ramen af met horizontale bewegingen en de binnenkant met verticale bewegingen. Op deze manier check je of je geen strepen hebt achter gelaten.

Sterretje in je ruit?

Kom je er tijdens het schoonmaken achter dat je een sterretje in je ruit hebt? Maak dan direct een afspraak bij een van onze ABS vestigingen. Wij helpen je graag.

Voor meer schoonmaak tips bekijk je de artikelen hier.