• 70+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

De zonneklep in de auto is uitgeklapt, maar toch ben je verblind door de laagstaande zon. Een extra zonnebril in je dashboard kastje was handig geweest. Wat kun je allemaal nog meer doen als je in de auto last hebt van de zon in je gezicht? Lees het hier.

Uit recent onderzoek blijkt dat 9 op de 10 mensen wel eens last heeft van laagstaande zon tijdens het autorijden. Gelukkig hebben wij tips om dit te voorkomen.

1. Laat je ruiten blinken

Vieze ruiten beperken je zicht. Zeker bij laagstaande zon. Met deze tips laat jij je autoruiten shinen en verbeter je het zicht.

2. Verleng je klep

Wanneer je zelfs mét uitgeklapte zonneklep last hebt van de zon, denk dan eens aan een verlengde zonneklep. Je zicht verbeteren doet hij zeker!

3. Dimlichten aan

Niet alleen jij, maar ook andere weggebruikers hebben last van de laagstaande zon. Maak daarom jezelf beter zichtbaar door je dimlichten aan te doen. Zo help je niet alleen jezelf, maar elkaar.

4. Pas je snelheid aan

Zorg ervoor dat je wat meer tijd hebt om te reageren op acties van andere weggebruikers. Ga met voorspelbaar gedrag de weg op en voorkom ongelukken.

5. Een zonnebril is een must-have

Lekker zo’n zonnetje, maar niet als het je zo verblindt. Zorg er voor dat je altijd een zonnebril bij je hebt als je op pad gaat. Of stop voor de zekerheid een reserve-exemplaar in je dashboardkastje.

Waar moet een goede zonnebril aan voldoen?

  • 100% UV-bescherming
  • Goed passend montuur dat mooi aansluit
  • Goede bescherming tegen verblinding. Markering CE 3
  • Roadview of polariserende glazen. Deze verhogen het contrast waardoor je minder last hebt van de felle zon. Denk aan de weerkaatsing van de zon op een nat wegdek. Daarnaast geeft het je ogen ook meer rust tijdens het rijden.

Veiligheid staat boven alles. Ook als je met de auto op vakantie gaat. Goede voorbereidingen is het halve werk. Succes met de bovenstaande tips!