• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

ABS Groen en ABS Den Elzen ontvangen eerste Plusnorm certificering

De Plusnorm is in het leven geroepen om het herstel van complexe, veiligheidskritische autoschades goed te kunnen borgen. Dat nu twee ABS-bedrijven als eerste gecertificeerd zijn, is iets om trots op te zijn. Ook toont het aan dat we in 2018 met ABS Totaalherstel de juiste weg zijn ingeslagen.

Peter Groen van ABS Autoherstel Groen in Steenwijk: “We zijn supertrots dat we als een van de eerste twee ABS-bedrijven het plusnorm certificaat in ontvangst mogen nemen. We repareren veel technisch complexe schades, dus deze certificering is belangrijk voor ons.” 

Voorsprong

Dat er twee vestigingen van ABS Autoherstel als eersten gecertificeerd zijn, is niet vreemd. Peter Groen en Joost Den Elzen zijn het eens: werken volgens de ABS Totaalherstel methode helpt aanzienlijk bij het behalen van de norm. Het geeft als het ware een voorsprong. Daardoor konden beide bedrijven vrij eenvoudig aan een groot deel van de Plusnorm-eisen voldoen. 

ABS Totaalherstel en de nieuwe Plusnorm zijn namelijk op dezelfde gedachte gestoeld: het borgen van veiligheidskritisch autoschadeherstel. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Dat zit hem met name in de strengere naleving van ABS Totaalherstel, legt formule manager Bert Huisman uit.

Neem bijvoorbeeld het de- en monteren van een wiel, wat een veiligheidskritische handeling is. Immers als het wiel er tijdens het rijden vanaf vliegt ontstaat er direct gevaar voor de inzittenden en mede-weggebruikers. De Plusnorm gaat ervan uit dat iedereen dat kan, omdat we het al jaren doen. ABS is daar iets strenger in. Anderzijds heeft de Plusnorm in sommige gevallen weer strengere opleidingseisen. 

Niet voor iedereen 

Bovag geeft aan dat de Plusnorm certificering slechts voor een kleine groep bedrijven interessant is om op korte termijn te investeren. Al zal dat in de toekomst wel veranderen. Dat onderschrijft ook Bert: “Een deel van onze bedrijven is gespecialiseerd in de modernste auto’s. De rest heeft daar het aanbod nog niet voor, omdat ze bijvoorbeeld weinig lease klanten hebben. Het is aan ondernemers zelf of ze willen investeren in de Plusnorm.” De Plusnorm is een aanvulling op de bestaande BOVAG branche normering, die wel voor alle leden geldt.

Geen lichte taak

Joost den Elzen is trots dat de vestiging in Gorinchem de Plusnormering heeft behaald, maar maakte ook duidelijk dat je je als bedrijf niet zomaar certificeert voor de Plusnorm. Den Elzen benadrukte dat de Plusnorm certificering geen lichte taak is en bedrijven grondige voorbereiden moeten treffen.