• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

6 tips voor een onverwoestbare auto

Je hele leven in dezelfde auto rijden? Met deze tips helpen we je een eind op weg.

1. Houd je auto schoon

Van strooizout, boomhars en vogelkak op je lak tot roestplekken op je dak. Ze maken je auto niet alleen erg vies, maar kunnen zelfs ernstige beschadigingen veroorzaken.

Schade aan autolak kun je deels voorkomen door je auto regelmatig zelf schoon te maken of even door de wasstraat te rijden. Door eens in de zoveel tijd een water- en vuilafstotende laag aanbrengen ben je helemaal goed beschermd. Dit kun je zelf doen met de juiste materialen. Tijd besparen? Rijd dan even door de wasstraat en ga voor een waxbehandeling.

2. Laat kleine schade repareren

Daarnaast is het raadzaam om kleine schades zo snel mogelijk te laten repareren. Als je te lang wacht met het herstellen van een kras of deuk, kunnen er namelijk roestvlekken ontstaan. Dan gaat het dus al snel van kwaad tot erger. Natuurlijk is het altijd beter om schades te voorkomen.

3. Gat in de weg

Soms heb je de route niet voor het kiezen. Toch is het slim om van te voren te kijken of de route niet over een onverharde weg gaat. Ben je avontuurlijk aangelegd? Bewaar het offroad gedeelte dan voor je mountainbike of je crossauto. Want niemand heeft zin in beschadigde autobanden… 

cross auto

4. Banden

Behalve dat je op tijd je banden moet wisselen van zomer- naar winterbanden of andersom, moet je ook de profiel van je autobanden in de gaten houden. Mocht je hier niet alert op zijn, dan kan dit je zomaar een boete, klapband of slippartij opleveren. 

5. Baby it’s cold outside 

Een muffe aircolucht of tijdens de hittegolf zonder airconditioning rijden. Niets is vervelender dan een kapotte airco. Veel mensen zetten het systeem met koud weer uit om brandstof te besparen. Maar pas op. Door de airco voor een langere periode uit te schakelen kunnen lekkages ontstaan. Het is dus belangrijk om hem zo nu en dan te blijven gebruiken en je airco goed te onderhouden. Een airconditioning die stuk is kost je uiteindelijk meer dan wat je bespaart op brandstof. 

6. Auto stallen

Je garage staat waarschijnlijk al vol met fietsen, een grasmaaier en klusspullen. Misschien na het lezen van dit stuk niet meer. Door je auto overdekt te parkeren, voorkom je roestvlekken, een verkleurd interieur en een oververhitte auto in de zomer. 

Welke tips pas jij al toe?