• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

ABS Autoherstel Zuid Den Bosch zit nu twee straten verderop

ABS Autoherstel Zuid in ’s-Hertogenbosch is deze zomer naar een flink groter pand verhuisd. “In 2012 startten we als tweede ABS autoherstelbedrijf van de Oostendorp Autogroep en in de loop van de jaren zijn we echt uit ons jasje gegroeid.”

Een boost voor Den Bosch

“Een grote concurrent in de buurt ging failliet en toen kwam er nog flink wat werk bij”, vertelt Ed Kiderlen. Hij is sinds vijf jaar de vestigingsmanager in Den Bosch. Eerder werkte hij ook al bij een andere ABS-vestiging. “Ik zit eigenlijk al veertig jaar actief in de schadeherstel. Ik kom van de werkvloer.”

“Niet alleen door het wegvallen van het andere schadeherstelbedrijf zitten we zo in de lift”, vult Laurens Bos aan. “Ook door het goede werk van het team in deze vestiging trekken we meer opdrachtgevers. De afgelopen jaren hebben we een aantal interessante partijen weten te enthousiasmeren om klant te worden. Ook de komst van Schadegarant, Univé en Achmea gaf een mooie boost.” Laurens is binnen de Oostendorp Autogroep eindverantwoordelijk voor de schadeherstelbedrijven en ruitschadeherstelbedrijven. Dat zijn er inmiddels acht.

We helpen elkaar echt

Ed: “ABS Autoherstel Zuid zit nu in Uden, Den Bosch, Nijmegen en Oss. Het is destijds allemaal in Uden begonnen. Zo’n 42 jaar geleden startten de broers Ad en Evert Oostendorp samen in de ouderlijke boerderij. Evert deed het plaatwerk en Ad spoot de auto’s, voornamelijk Eendjes. Later kwamen daar de dealervestigingen bij. Inmiddels is het bedrijf gigantisch gegroeid. Binnen de groep zitten nu dus vier schadeherstelbedrijven, vier glasherstelbedrijven, dertien dealers, één leasemaatschappij, een verzekeringsbedrijf en twee autoverhuurbedrijven. Ik heb dus eigenlijk zo’n 250 collega’s.”

Op de foto: Laurens Bos (links) en Ed Kiderlen

Laurens: “Ik vind het echt een meerwaarde dat we onderdeel zijn van een dealergroep. Ook al hebben we deze omvang, de lijnen zijn kort en we helpen elkaar echt. Niet alleen door het toespelen van werk; we maken gebruik van elkaars kracht. Zo verkrijgen we ons vervangend vervoer van onze eigen dealerbedrijven in een gunstige constructie. Hierdoor hebben wij als schadebedrijf altijd nieuwe leenauto’s voor onze klanten. Het is ook een voordeel dat we een centrale financiële administratie hebben en gebruik kunnen maken van de HR-afdeling van de groep. En ook onze gezamenlijke klusjesman Harrie zouden we niet willen missen.”

Het hele pand is opgefrist

Laurens: “Ad en Evert Oostendorp hebben het stokje vorig jaar overgedragen aan onze algemeen directeur Bas, de zoon van Ad. Toch zijn ze nu nog steeds sterk betrokken. Zo hebben ze de verbouwing en nieuwe inrichting van ABS Autoherstel Zuid Den Bosch als project opgepakt. En dat konden ze vanuit hun ervaring natuurlijk perfect.”

Op de foto: de spiksplinternieuwe balie als mooie eye-catcher

“Het was een flinke verbouwing. Op deze nieuwe locatie zat weliswaar al een schadeherstelbedrijf met een prima routing in de werkplaats, maar dat betekende niet dat we er zo in konden trekken. Het was wel een voordeel dat we de boedel konden overnemen, zoals de spuitcabines en een aantal bruggen. Die zijn helemaal opgefrist en ook de rest van het pand is aangepakt. Het is van binnen en buiten geschilderd, we hebben een mooie, gloednieuwe balie, nieuwe led verlichting, optimale werkplekken etc. We zijn echt klaar voor de toekomst”

Dubbele all-in-one cabine

“We zijn in ruimte gegroeid. Binnen én buiten, waar we nu veel meer parkeergelegenheid hebben. Verder zijn we ook gegroeid met het personeel. Inmiddels werken hier nu twaalf medewerkers en er komen er mogelijk nog een aantal bij. We zijn op dit moment aan het werven.”

Op de foto: de grote, lichte werkplaats

“De nieuwe werkplaats is groot, licht en we hebben nu ook een dubbele all-in-one cabine. Het bekende voordeel daarvan is dat we cosmetische schades daar veel sneller kunnen repareren. We rijden er een auto in en die komt er pas weer uit als de schade volledig hersteld is. Eén monteur werkt er onafgebroken aan. Het proces is veel efficiënter doordat we auto’s dus niet telkens verplaatsen tijdens het herstelproces. En de klant heeft zijn auto in één dag weer terug. Als alles straks optimaal draait hebben we in totaal zo’n 70-75 doorgangen per week.”

Op de foto: de dubbele all-in-one cabine

“Ad en Evert Oostendorp hebben het project hier in Den Bosch echt fantastisch aangepakt. Hun volgende project is de verbouwing van onze ABS-vestiging in Nijmegen en dat is dan echt hun laatste kunstje, zeggen ze.”