• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

ABS Dick Bösing Enschede: sinds 1978

In 1978 startte vader Dick Bösing voor zichzelf in een garage achter het huis. Inmiddels is ABS Bösing uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf met een team van zeventien mensen. De zoon van de oprichter, Dennis, blikt terug en kijkt vooruit…

Op de foto links is Dick bezig met spuitwerk in het pand aan de Nieuw Frieslandstraat in Glanerbrug. Op de foto rechts staat Dennis (op de fiets) met een van zijn zussen.
Op de foto links is Dick bezig met spuitwerk in het pand aan de Nieuw Frieslandstraat in Glanerbrug. Op de foto rechts staat Dennis (op de fiets) met een van zijn zussen.

“Mijn opa had vroeger een kleine garage met tankstation, dus mijn vader groeide ook al op tussen de auto’s. Al jong startte hij voor zichzelf. Eerst in z’n eentje, maar al snel kwamen er mensen bij. Het bedrijf verhuisde en later groeiden we weer uit ons jasje en trokken we in het pand waar we nu nog in zitten. Grappig detail is dat een oom van me nu met zijn garage in ons vorige pand zit.”

Op deze foto schuurt Dennis een buggy. Jong geleerd…

“Het zit dus wel in de familie. Mijn moeder is hier ook actief en een neefje leiden we in de werkplaats op tot autospuiter. Zelf ben ik rechtstreeks uit school bij het bedrijf gekomen. Er was iemand tekort op kantoor, dus daar kon ik meteen aan de slag.”

“Ik heb wel een heel andere achtergrond dan mijn vader; ik heb op de Hogeschool Small Business en Retailmanagement gestudeerd. Mijn twee zussen doen weer compleet wat anders. Eentje werkt bij een tankreinigingsbedrijf en de ander is kunstschilder.”

Foto van het pand aan de Lenteweg.
Foto van het pand aan de Lenteweg.

“De verschillen met vroeger, toen mijn vader met zijn eenmanszaak begon, zijn gigantisch. Vroeger was het allemaal blik met wat simpele elektronica in de auto. Nu zit er meer en meer elektronica in. Het begon met airbags en parkeersensoren, maar er komt tegenwoordig steeds weer iets nieuws bij. Er zijn ook veel meer merkspecifieke kenmerken waar je rekening mee moet houden. Onze mensen moeten regelmatig extra opleidingen volgen om bij te blijven.”

Het werkplaats aan de Lenteweg met Patrick Folkers - al sinds 1984 werkzaam bij ABS Bösing.
Het werkplaats aan de Lenteweg met Patrick Folkers – al sinds 1984 werkzaam bij ABS Bösing.

“Mijn vader en moeder zijn nog steeds actief binnen het bedrijf. Ik neem geleidelijk aan steeds meer taken over. Zelf heb ik twee dochters, maar die zijn nog heel klein. Mijn oudste dochter is echt een meisje-meisje. Ze heeft meer met haartjes knippen, nagellak en tasjes. Al vindt ze auto’s mooi en is ze heel verwonderd als ze hier een auto ziet met flinke schade. Dat is dan wel indrukwekkend. Natuurlijk zou ik het voor de toekomst leuk vinden als ze interesse zouden hebben in het bedrijf, maar met een leeftijd van vier en nul kun je daar nog niets over zeggen. Volgend jaar vieren we ons veertig jarig bestaan en dat is al een hele mijlpaal!”

Oprichter Dick - na bijna 40 jaar nog steeds actief!
Oprichter Dick – na bijna 40 jaar nog steeds actief!