• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

ABS H. Hoogvliet bestaat 75 jaar!

Precies 75 jaar geleden, op 12 februari 1946, richtte Henk Hoogvliet sr. zijn bedrijf op in Oud-Beijerland. Vandaag de dag is ABS Autoherstel H. Hoogvliet een prachtige organisatie die klaar is voor de toekomst. Cees vertelt over het familiebedrijf.

Deel 11 van de serie over onze familiebedrijven.

“Door corona konden we ons jubileum helaas niet uitbundig vieren. Ondanks dat, hebben we er toch een feestelijke dag van gemaakt. We hebben onze klanten verrast met gebak en samen met Chris Pons zijn we langs de vestigingen gegaan met champagne en gebak voor alle medewerkers. Een feest houden ze nog van ons tegoed.”

Hart voor de zaak, maar ook voor de mens

“Toen mijn opa begon was het een combinatie van een schilder- en schadeherstelbedrijf. Tijdens de overname in 2011 besloten mijn broers en ik deze twee takken los te trekken. Ik ben me volledig gaan focussen op het autoschadeherstel. In 2015 kwam Chris er als eigenaar erbij. Daarnaast werkt mijn oom bij ons als parttime chauffeur en mijn nicht als hoofd financiële administratie. 

Het mooie aan ons familiebedrijf is het stukje betrokkenheid van mensen. Medewerkers blijven lang bij ons, dat maakt het wel bijzonder. Er is zelfs een medewerker die mij als baby nog heeft vastgehouden. We hebben een grote loyaliteit naar elkaar toe, wat je terugziet in de relatie met de klant en de medewerkers.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Vroeger was er veel meer tijd en gelegenheid om een lolletje te maken en even het werk neer te leggen. Tegenwoordig is daar minder ruimte voor, maar we proberen deze momenten bijvoorbeeld wel te creëren buiten werktijd. Door corona is een etentje of feestje wel wat lastiger. Hier proberen we een andere invulling aan te geven door langs de vestigingen te gaan en met iedereen een praatje te maken. Door aandacht in je mensen te steken, weet je ook waar behoefte aan is.”

Toen, nu & de toekomst

“In 1946 begon Henk Hoogvliet sr. een eenmanszaak als schilder. Doordat de verftechnieken zich snel ontwikkelde en auto’s nog met de hand werden geverfd, werd het schilderwerk gecombineerd met een autospuiterij. Zo ontstond de eerste vestiging in Oud-Beijerland. Hier werden later ook vrachtwagens gespoten en schades gerepareerd.  

Het bedrijf bestaat vandaag de dag uit twee takken: ABS Autoherstel H. Hoogvliet en H. Hoogvliet Totaalonderhoud. Bij ABS autoherstel worden autoschades gerepareerd bij de vestigingen Barendrecht, Spijkenisse en Oud-Beijerland.

Hier kun je terecht voor autoschade- en ruitherstel reparatie tot en met passend vervangend vervoer en de afwikkeling met de verzekering. 

We hebben altijd de ambitie om te groeien. We willen de beste schadehersteller van Nederland zijn, maar plezier is voor ons de belangrijkste drijfveer. Dat proberen we ook te benadrukken binnen de organisatie. Ik denk dat dit wel de charme is van ons bedrijf.”Videospeler