• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

ABS Splinter wordt Lucid Approved Bodyshop in Nederland

Afgelopen maand zijn de eerste auto’s van het nieuwe elektrische automerk Lucid uitgeleverd aan klanten. En als er auto’s rondrijden dan moet er ook iemand zijn die de eventuele schade kan herstellen. ABS Autoherstel Splinter is samen met ABS Haans in Tilburg de eerste schadehersteller die dat in Nederland gaat doen.

Stephan Gamelkoorn is trots dat Lucid in zee gaat met zijn bedrijf. “Nieuwe merken aan je binden kost tijd en moeite. Maar om ze te behouden moeten we elke dag kwaliteit leveren en presteren op topniveau. En dat is wat onze mensen in de werkplaats doen. Daar ben ik enorm trots op! Dankzij hun vakmanschap weten deze mooi merken ons te vinden.”

Kwaliteit

ABS Autoherstel Splinter is gespecialiseerd in hightech autoschades. Zij werkten ook als een van de eerste schadeherstellers voor Tesla.

Ieder automerk heeft zijn eigen eisen voor schadeherstel. Dat geldt ook voor Lucid. “We hebben de vereiste equipment en tooling besteld. En we horen bij de eerste lichting schadeherstellers die wordt opgeleid door Lucid,” legt Stephan uit. “Binnenkort beginnen de online en fysieke opleidingen. De plaatwerkers en autoschadetechnici starten als eersten met de opleiding. 

Een hightech automerk als Lucid vraagt van ons nog specialistischer werk, we maken echt een verdiepingsslag in ons herstelwerk. Er zitten een hoop nieuwe technieken in de auto’s en dus moeten we nadenken over nieuwe reparatie oplossingen. 

Lucid is vernieuwend qua techniek, denkwijze en oplossingen in de auto. Het is een kwalitatief goed product, en dat is precies waar wij ook voor staan: kwaliteit.”   

Pionieren 

Fabrikanten kunnen auto’s bouwen als de beste, maar het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten is een ander specialisme. Daarvoor hebben fabrikanten de expertise en het vakmanschap van schadeherstellers nodig.

ABS Splinter eerste Lucid Approved Bodyshop in Nederland_2

“Bij zo’n nieuw merk is het echt pionieren,” zegt Stephan. “Om dat überhaupt te kúnnen moet je een hoop kennis hebben van technieken en gereedschappen. Alleen dan kun je  de beste manier vinden om schades volgens de geldende veiligheidsnormen te herstellen. Dit vakmanschap hebben wij in huis. Als ik mijn mensen de documentatie geef over de nieuwe auto’s komen ze de volgende dag met een lijst gereedschappen die we nodig hebben.”  

Met hun expertise ondersteunt de schadehersteller Lucid, Stephan: “We hebben intensief contact met Lucid. Een aantal van hun medewerkers heeft zelfs bij ons meegelopen.” 

Wordt vervolgd …

Stephan besluit: “Uiteraard houden we de markt voor hightech auto’s heel goed in de gaten. We zijn al bezig met andere merken. Er zitten een aantal mooie dingen in de pijplijn. Om huidige en toekomstige klanten te kunnen blijven helpen met onze kennis en kunde zijn we altijd op zoek naar uitbreiding van ons team. Op alle vlakken.”

ABS Splinter eerste Lucid Approved Bodyshop in Nederland_werkplaats
bars

Is dit mooie vak ook iets voor jou?

Bekijk dan hier onze vacatures