• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Autoherstel? Kies voor fietsen als vervangend vervoer en bespaar tijd en geld

Auto's zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. En als je dan even zonder komt te zitten, zit je al gauw met je handen in het haar. Als je auto bij ons in de werkplaats staat voor herstel bijvoorbeeld. Natuurlijk is het makkelijk om voor een vervangende auto te kiezen.

Maar waarom kies je niet eens voor de fiets als vervangend vervoer? Heb je echt de auto nodig om je kind naar school te brengen? Kun je misschien een dagje thuiswerken? Of die ene meeting digitaal doen? En die korte afstand naar de sportschool kun je toch best fietsen? In dit artikel bespreken we waarom fietsen een geweldige optie is voor vervangend vervoer.

Voordelen van fietsen als alternatief vervoer 

Fietsen als alternatief vervoer biedt een aantal voordelen. 

Ten eerste bespaar je geld op een vervangende auto, brandstof en parkeerkosten. Het is een goedkope en milieuvriendelijke manier van reizen. Daarnaast vermijd je verkeersopstoppingen en hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats. Wij zien in onze data dat er gemiddeld 15 kilometer gereden wordt met een vervangende auto in drie dagen tijd. Dat had ook prima met de fiets gekund, toch?

Fietsen is ook een geweldige manier om lichaamsbeweging te krijgen tijdens je dagelijkse reis. Het helpt je om fysiek fit te blijven en om stress te verminderen. Bovendien kan het fietsen naar het werk of naar school een rustgevende en ontspannende manier zijn om de dag te beginnen of te eindigen.

Alternatief vervangend vervoer

Een vervangende auto is niet alleen vervuilend voor het milieu, het is ook een kostenpost voor de ondernemer. Tijdens de 1001 Duurzame ABS-ideeënwedstrijd vorig jaar werden nog twee opties genoemd om vervangend vervoer duurzamer te maken.

  1. Een boom planten wanneer een klant afziet van vervangend vervoer
  2. Een cadeaubon in plaats van een vervangende auto

Uit verder onderzoek kwam naar voren dat communicatie een hele grote rol speelt in dit verhaal. We moeten duidelijk uitleggen waarom het belangrijk is om voor alternatief vervoer te kiezen. Op die manier maken we de impact duidelijk en geven we jou de optie om bij te dragen.

Conclusie

Fietsen als vervangend vervoer biedt talloze voordelen. Het is een gezonde en milieuvriendelijke optie die niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook zorgt voor een betere gezondheid en gemoedstoestand. 

Fietsen kan ook tijd en geld besparen en is een handige optie voor korte afstanden. Kies jij de volgende keer voor een fiets als vervangend vervoer?