• 80+ vestigingen in Nederland
 • Merk-erkend schadeherstel
 • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Autoruiten schoonmaken: zeven tips

Autoruiten schoonmaken is niet de meest fijne klus, maar wel een must. Vieze ruiten beperken namelijk je zicht. Zeker bij een laagstaande zon. Met deze tips laat jij je autoruiten weer shinen!

Een mooie schone auto heeft ook heldere autoruiten. Dit is dé finishing touch na het schoonmaken van je auto. Naast het feit dat je bolide er een stuk beter uitziet, levert het ook veel minder gevaar op voor jou en andere weggebruikers. Met deze tips laat jij je autoruiten shinen en verbeter je het zicht.

 1. Autoruiten schoonmaken
  Kies een goede spot voor het schoonmaken van je auto, zodat je niet per ongeluk een deel van je buurman zijn auto meeneemt. Vermijd de felle zon. Hierdoor droogt je auto te snel en krijg je strepen.

  Maak je ruiten schoon met een emmer met lauwwarm water en een scheutje afwasmiddel. Voordeliger kan niet.
 2. Poetsdoek
  Gebruik een poetsdoek of zeem die niet pluist.
 3. Autoruiten drogen
  Droog de ruiten na met oude kranten. De inkt in de krant neemt de restdeeltjes van de schoonmaakbeurt op.
 4. Vette vlekken verwijderen op autoruit
  Voor extreem vette ramen gebruik je een scheutje citroenzuur of pure alcohol, geen ammoniak! Hiermee kun je andere delen van je auto namelijk beschadigen. Insecten en boomhars op je vooruit? Wikkel een panty(kousje) om een spons en haal hiermee het hardnekkige vuil eraf.
 5. Binnenkant autoruit schoonmaken
  Vergeet de binnenkant van je autoruit ook niet schoon te maken. Dit doe je met glasreiniger en een keukenrol. Het merk maakt niet zoveel uit, ze doen allemaal hetzelfde. Vaak is alleen de geur anders.
 6. Controle op strepen
  Neem voor optimaal zicht de buitenkant van de ramen af met horizontale bewegingen en de binnenkant met verticale bewegingen. Op deze manier check je of je geen strepen hebt achter gelaten. Na het schoonmaken nog steeds strepen? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor nieuwe ruitenwissers.
 7. Kalkaanslag voorkomen
  Gebruik regenwater in plaats van kraanwater. Zo voorkom je kalkaanslag op jouw auto. Regenwater bevat namelijk geen kalk.

Sterretje in je autoruit?

Kom je er tijdens het schoonmaken achter dat je een sterretje in je ruit hebt? Maak dan direct een afspraak bij een van onze ABS vestigingen. Wij helpen je graag.

Voor meer schoonmaak tips bekijk je de artikelen hier.