• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Barst in je voorruit?

Het begint vaak met een sterretje in je voorruit. Laat je dat niet repareren? Dan kan het na een tijdje uitgroeien tot een barst of scheur. Maar soms komen opspattende steentjes tijdens het rijden zo hard aan dat er meteen een barst in je voorruit zit. Of er vliegt een groter object tegen je voorruit aan, zoals een dier of iets wat van een vrachtwagen valt die voor je rijdt. In de auto zijn het angstige momenten.

Wat kun je in zo’n situatie het beste doen? Mag je eigenlijk nog wel verder rijden? Die vragen beantwoorden we bij ABS Autoherstel graag. Als experts in autoschadeherstel, weten we precies wat je bij een scheur in je autoruit moet doen. 

Doorrijden met een barst in je autoruit

In veel gevallen beperkt een barst in je voorruit je gezichtsveld. Daardoor is de kans groot dat je andere auto’s of verkeersborden niet goed ziet. Als je dan doorrijdt, creëer je gevaarlijke situaties. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere weggebruikers. Doorrijden met een scheur in je voorruit is in de meeste gevallen daarom niet verstandig. Het kan je zelfs een flinke boete opleveren.

Doorrijden met een kleine barst buiten je gezichtsveld kan wel, maar doe dat zeker niet te lang. Het is vaak niet meer dan een kwestie van tijd voordat de barst groter wordt. Daarom is het in alle gevallen het beste om zo snel mogelijk iets te laten doen aan die scheur in je autoruit. 

Autoruit repareren of vervangen?

Veel autobezitters weten dat een sterretje vaak te repareren is zonder de autoruit te vervangen. Een kleine barst is soms ook nog wel te verhelpen op die manier. Maar zodra die groter wordt, wordt ook de kans groter dat de autoruit in zijn geheel vervangen moet worden. 

En dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het bij een kleine schade aan je autoruit ook zo belangrijk om niet te lang met een reparatie te wachten. 

bars

Scheur in je autoruit?

De ervaren vakmensen van ABS Autoherstel helpen je graag verder.

Dan ga je straks weer veilig de weg op!

Afspraak maken

Kosten voor het repareren van een scheur in je voorruit

Heb je een barst in je autoruit? Dan moeten we bij ABS Autoherstel vaak de hele ruit vervangen. De kosten hiervoor hangen af van het type ruit en de auto. Bij ABS Autoherstel geven we je voor jouw type ruitschade graag een overzichtelijke en vrijblijvende prijsopgave. 

In veel gevallen vergoedt je verzekering de kosten die bij het vervangen van je autoruit komen kijken. Meer informatie daarover vind je in je polis. Kom je er zelf niet goed uit? Dan zoeken we het bij ABS Autoherstel graag voor je uit.