• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Bijzondere schades: ‘dat vliegtuig paste niet in de werkplaats’

In de categorie ‘klussen die je bijblijven’ heeft Ron Bruin van ABS De Laat nog wel een paar mooie verhalen.

“Bij een vliegclub uit de buurt waren ze op zoek naar iemand die schade aan een vleugel kon repareren. Een van de leden was klant bij ons en informeerde of wij dat konden doen. Het ging om een cosmetische schade. Dus natuurlijk kon dat,” legt Ron Bruin uit.

“Zo’n vliegtuig past natuurlijk niet in onze werkplaats. Daarom hebben we de schade hersteld en gespoten op locatie. Gewoon in de hangar.”

“Het komt op flexibiliteit aan. Veel ondernemers zeggen misschien ‘nee, daar beginnen we niet aan.’ Maar los van dat het gewoon een leuke klus is, levert het wellicht ook nog wat op voor je klantenkring. De mensen van die vliegclub rijden ook allemaal in een auto. Wie weet denken ze de volgende keer wel aan ons als ze een schade aan de auto hebben.”

Boot

“Zo heb ik ook wel eens een klant gehad die zijn speedboot in de kleur van zijn auto wilde hebben. Hij had een nieuwe auto gekocht en wilde dat de boot dezelfde kleur kreeg. Dat zag er mooi uit als de boot op de trailer stond.”

“Natuurlijk pakken we zo’n klus aan. Maar voor zo’n boot moeten we wel lak gebruiken die beter bestand is tegen water. Voor technisch advies hebben we dan overleg met AkzoNobel, onze verfleverancier.”

“Je bent probleemoplosser. Ook als het probleem even wat extra’s van je vraagt.”

Heb je ook een mooi verhaal over een rare reparatie of bijzondere beschadiging? Laat het ons weten!