• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Daar zit een luchtje aan: wanneer moet er een belletje gaan rinkelen?

En dan hebben we het niet over de muffe aircolucht of het overheersende geurboompje aan je achteruitkijkspiegel. Helaas zijn er genoeg geuren in de auto die wél op direct gevaar kunnen wijzen. Wij leggen je uit bij welke luchtjes je in actie moet komen.

Stroop

Geen pannenkoek in je lunchpakketje maar toch een zoete stroperige lucht in je auto? Dit kan komen door een lek in het koel- of verwarmingssysteem. Rij dus eerst even langs de garage voor een check.

Brandstof

Als de auto zich vult met een diesel of benzine lucht, kan een brandstoflek de oorzaak zijn. Dit is brandgevaarlijk. Zet daarom je auto aan de kant en bel de pechhulpdienst.

Brand

Het komt weleens voor dat het in je auto naar brand ruikt. Raak niet meteen in paniek, want misschien is het wel de auto voor je of ruik je een bermbrandje. Mocht de geur blijven hangen, zet de auto dan op een veilige manier aan de kant. Misschien heb je wel een stuk gereden met de handrem erop of zijn je remblokken oververhit. In dat geval bel altijd de pechhulpdienst voor hulp.

Gas

Een doordringende gaslucht in je auto, kan wijzen op een gaslek. Vaak zorgt het aanzetten van de ventilatie of airconditioning dat de geur versterkt. Onderneem in dit geval meteen actie.

Muffe aircolucht

Wie kent deze geur niet? Het is een teken van een vervuilde airco door bacteriën en schimmels. Geen direct gevaar, maar het kan wel schadelijk zijn voor je gezondheid. En omdat voorkomen beter is dan genezen, is het goed om je airco jaarlijks te laten nakijken.

Mocht deze muffe lucht al in je auto hangen, ga dan niet aan de slag met een luchtverfrisser, maar laat eerst de airco professioneel reinigen.

Nog een laatste tip voor het gebruik van de airco;

Zet hem een paar minuten voordat je de motor afzet uit. Hierdoor heeft de verdamper van de airco meer tijd om op te drogen en dat verkleint de kans op bacteriën en schimmels.