• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

‘Deze overname kon ik gewoon niet afslaan’

Vandaag is de officiële heropening van ABS Autoherstel Huysmans in Ommen. Na 52 jaar is het tijd voor een frisse wind. Gerbrand Katgert gaat daarvoor zorgen. Hier vertelt hij hoe.

De overname

Op zijn zestiende is Gerbrand begonnen als leerling autospuiter en is daarna blijven hangen in het bedrijf. “Bedrijfsmanagement sprak me altijd al aan en ik besloot om in de avonduren een opleiding te gaan volgen. Vervolgens ben ik hier vier jaar bedrijfsleider geweest.” Gerbrand neemt de zaak over van Cees Huysmans. “De overname kwam gewoon op mijn pad. En ik dacht, dit kan ik niet afslaan. Cees komt nog iedere dag een bakkie koffie doen”. Gerbrand heeft ruim de tijd gekregen om zich voor te bereiden op de overname. De afgelopen twee jaar heeft hij alle ins en outs van het ondernemerschap en van deze zaak leren kennen. “Toen werd het tijd om de serieuze zaken te gaan regelen”.

ABS Huysmans heeft momenteel negen personeelsleden, maar ze zijn nog op zoek naar een voorbewerker/spuiter. Gerbrand kent zijn collega’s natuurlijk allemaal al jaren. “Mijn collega’s hebben het nieuws zeer positief opgepakt. Ze vonden het leuk omdat het voor hen iemand bekends was.”

Focus op de toekomst

Ondanks dat ABS Autoherstel Huysmans blijft doorgaan onder dezelfde naam, geeft Gerbrand weldegelijk zijn eigen draai aan het bedrijf. “Dit betekent vooral dat we nog meer in technologie investeren. Je kunt namelijk niet achterblijven. Hierbij horen nieuwe gereedschappen en materialen. Zo registreren we tegenwoordig alle werkzaamheden met tablets. Nieuwe manieren van werken zijn altijd even wennen, maar als iedereen het straks onder de knie heeft, kunnen we een stuk efficiënter werken.”

“We gaan naar een toekomst waar minder schades wordt gereden door zelfrijdende auto’s. Daarom focussen we ons op de toekomst en pakken we alles aan. We investeren bijvoorbeeld in opleiding en trainingen en spuiten van auto deur tot keukenkastje.”

Sindskort is Autoherstel Huysmans aangesloten bij Schadegarant. “Dit houdt in dat we schades mogen uitvoeren voor alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast herstellen we ruitschade en schades aan campers en caravans. Ook zijn we erkend schadehersteller van Peugeot en Citroën.”

De verbouwing

Gerbrand en zijn collega’s hebben het pand een grote opknapbeurt gegeven. “We hebben veel zelf gedaan, waardoor de werkzaamheden afgelopen periode gewoon konden doorgaan”. Het kantoor en de ontvangstruimte zijn onder handen genomen en de hele werkplaats is voorzien van led-verlichting. “Nu hebben we een energiezuinige werkplaats. Daarnaast maken we ook gebruik van nieuwe luchtdrogende en UV lakken. Dit scheelt enorm in stookkosten voor de spuitcabines. Van 60 naar 6 á 10 minuten drogen. Niet alleen efficiënt maar ook tijdbesparend.”