• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Even kennismaken: ABS Autoherstel Noord Limburg

Sinds 1 februari is Autoherstel Noord Limburg aangesloten bij ABS Autoherstel. Tijd om kennis te maken met deze nieuwe vestiging en directeur Peter Timmermans.

“ABS is een professionele keten,” zegt Peter. “Dat maakt dat we ons verder kunnen ontwikkelen op het gebied van efficiency en service. En de focus op opdrachtgevers vind ik ook heel interessant.”

Peter is trots op zijn bedrijf dat in 1961 is opgericht door zijn vader en oom. Het pand heeft een oppervlakte van 2000 m² en er lopen 25 medewerkers rond. Behalve het schadeherstelwerk heeft het bedrijf ook een garage afdeling die is aangesloten bij Bosch carservice.

“Met onze schadehersteltak werkten we voorheen niet voor leasemaatschappijen,” legt Peter uit. “Maar via de garage kwamen wel lease klanten binnen. Als het werk onder de motorkap was gedaan, konden we het schadeherstelwerk niet oppakken. Het is natuurlijk veel waardevoller voor alle partijen als we die auto’s in huis kunnen houden.”

Totaalherstel

Ik voorzie dat het aantal schades afneemt in de toekomst,” zegt Peter. “Met name door technologische ontwikkelingen als adaptive cruise control.” Het aansluiten bij ABS Autoherstel is zeker ook een besluit met het oog op de toekomst. “We moeten het hier vooral hebben van particulier werk en verzekeringsmaatschappijen, maar de leasemarkt is voor ons uiteraard ook interessant.”

Behalve de nauwe samenwerking met opdrachtgevers, ziet Peter ook de meerwaarde van ABS Totaalherstel. “Die hele ontwikkeling spreekt ons enorm aan. Wij zitten in een gebied waar relatief weinig dealers zitten, dus merkerkenningen zijn moeilijk te krijgen. Met Totaalherstel geef je de garantie dat het werk kwalitatief aan alle eisen voldoet. Ook zonder merkerkenning.”