• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Hoe houden we autoschadeherstel veilig, goed en betaalbaar? [Podcast]

Bij ABS Autoherstel worden we voortdurend geconfronteerd met uitdagingen. Personeelstekorten hier. Prijsstijgingen daar. Een pandemie die roet in het eten gooit. En tekort aan materialen zijn slechts enkele van de dingen die onze werkstromen kunnen verstoren. Hierdoor zijn onze veerkracht en vindingrijkheid op de proef gesteld, maar we zijn er sterker dan ooit uitgekomen.

In deze serie korte podcasts staan we stil bij de verschillende uitdagingen waar we de afgelopen twee jaar voor stonden. We staan ook stil bij de successen die we behaald hebben ondanks alle tegenslagen. 

Uitdaging 1: veiligheid

Een van de belangrijkste uitdagingen waar we mee te maken hebben, zijn de snel evoluerende auto’s en de nieuwe merken die op de markt komen, vooral op het gebied van elektrische voertuigen. Het herstellen van deze EV’s vraagt een andere aanpak op de werkvloer. Het is essentieel dat we ons personeel blijven opleiden en trainen om veilige en hoogwaardige reparaties te kunnen uitvoeren, zelfs als we niet over alle benodigde informatie beschikken.

Uitdaging 2: betaalbaar

Een andere cruciale factor is de betaalbaarheid van herstelwerk. We begrijpen dat verzekeraars en leasemaatschappijen premies en tarieven moeten vaststellen op basis van de reparatiekosten. Daarom streven we naar nauwe samenwerking met onze partners om de kosten inzichtelijk te maken en oplossingen te vinden die zowel voor hen als voor onze klanten gunstig zijn.

Uitdaging 3: personeel

Tenslotte is er het voortdurende personeelstekort in de industrie. Hoewel ABS Autoherstel zich inzet voor het opleiden van nieuw vaktechnisch personeel, erkennen we dat het even duurt voordat deze nieuwe krachten volledig ervaren zijn. We moeten op korte termijn oplossingen vinden om de huidige personeelstekorten aan te pakken, terwijl we tegelijkertijd blijven investeren in de opleiding van toekomstige vakmensen.

Luister hier de podcast