• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Inflatie en tekort aan materialen raken ook de autoherstelbranche [Podcast]

Bij ABS Autoherstel worden we voortdurend geconfronteerd met uitdagingen. Personeelstekorten hier. Prijsstijgingen daar. Een pandemie die roet in het eten gooit. En tekort aan materialen zijn slechts enkele van de dingen die onze werkstromen kunnen verstoren. Hierdoor zijn onze veerkracht en vindingrijkheid op de proef gesteld, maar we zijn er sterker dan ooit uitgekomen.

In deze serie korte podcasts staan we stil bij de verschillende uitdagingen waar we de afgelopen twee jaar voor stonden. We staan ook stil bij de successen die we behaald hebben ondanks alle tegenslagen. 

In deze aflevering spreken we met Edward Reinderts, manager operations en commercie van ABS Autoherstel, over de uitdagingen en successen van de afgelopen twee jaar in de autoschadeherstelbranche. De industrie werd geconfronteerd met tal van obstakels, waaronder personeelstekorten, stijgende prijzen en arbeidskosten, een pandemie en tekort aan materialen.

De toeleveringsketen werd beïnvloed door wereldwijde gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis, waardoor de prijzen van onderdelen en gas de pan uit rezen. De beschikbaarheid van onderdelen had te lijden onder COVID-19-beperkingen en transportproblemen. En er waren minder leenauto’s beschikbaar door grondstoffentekorten en productievertragingen.