• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Jan Lammers ZZF Rally 2016

De ‘Jan Lammers ZZF Rally 2016’, alweer de 11e editie van de ZZF Rally van het Zeldzame Ziekten Fonds, heeft afgelopen weekend een recordbedrag opgebracht. De opbrengst, zo’n €117.000, wordt gebruik voor onderzoek naar non-Hodgkin-lymfoom. Hiermee werd de opbrengst van vorig jaar, €101.400, ruimschoots overtroffen. Bernhard van Oranje, oprichter van Lymph&Co, nam dankbaar de cheque in ontvangst.

De ‘Jan Lammers ZZF Rally 2016’, alweer de 11e editie van de ZZF Rally van het Zeldzame Ziekten Fonds, heeft afgelopen weekend een recordbedrag opgebracht. De opbrengst, zo’n €117.000, wordt gebruik voor onderzoek naar non-Hodgkin-lymfoom. Hiermee werd de opbrengst van vorig jaar, €101.400, ruimschoots overtroffen. Bernhard van Oranje, oprichter van Lymph&Co, nam dankbaar de cheque in ontvangst.

937a4956

Bekende Nederlanders racen mee

Vanuit het hart van de Efteling, vertrokken zo’n 80 ploegen voor een prachtige rallyroute door het Brabantse en Noord-Limburgse land. Bij Raceway Venray werd een aantal rallyproeven afgenomen én mochten de rallyrijders even helemaal los op het circuit. Onder de deelnemers bevond zich ook een aantal prominente Nederlanders, waaronder voormalig minister-president Jan-Peter Balkenende, voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep, smaakpolitieagent Rob Geus, radiopresentator Bas van Werven en Gaston Starreveld van de Postcode Loterij.

llt20161001_081

Opbrengst naar Lymph&Co

De opbrengst van de 11e ZZF Rally gaat naar de stichting Lymph&Co voor fundamenteel onderzoek naar non-Hodgkin-lymfoom – een zeldzame vorm van lymfklierkanker. Lymph&Co streeft er samen met het Zeldzame Ziekten Fonds naar om financiering van fundamenteel onderzoek mogelijk te maken en meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Jaarlijks wordt er in Nederland bij zo’n 3.000 tot 4.000 nieuwe patiënten de diagnose non-Hodgkin-lymfoom gesteld. Ondanks de intensieve behandelmethodes overlijden er elk jaar 1.000 patiënten.

Het Zeldzame Ziekten Fonds strijdt al tegen zeldzame ziekten sinds 2005. Zij zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek, geeft bekendheid aan zeldzame ziekten en organiseert lotgenotencontactdagen. ABS Autoherstel is sinds 2015 sponsor van de ZZF Rally en ondersteunt hiermee het Zeldzame Ziekten Fonds en haar doelen.