• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Koplampen polijsten en afstellen doe je voordat we het najaar ingaan

Niemand houdt van doffe koplampen

Doffe koplampen zijn niet mooi. Bij ABS Autoherstel begrijpen we dat als geen ander: verweerde koplampen zijn niet alleen onveilig omdat ze het zicht op de weg benemen, maar kunnen er zelfs de oorzaak van zijn dat jouw auto wordt afgekeurd. Goede autoverlichting is een must. Het is daarom belangrijk om doffe koplampen te laten polijsten en mogelijk ook opnieuw te laten afstellen. 

Waarom polijsten?

Koplampen zijn een onmisbaar onderdeel van iedere auto. We hebben pas door hoe belangrijk koplampen zijn als ze het niet meer doen. Gelukkig kunnen veel problemen snel worden verholpen. Bij veel auto’s tasten het weer, pekel en de borstels in de wasstraat de uv-coating na verloop van tijd aan. Daardoor ontstaan er krasjes in de kunststof en oxideert de binnenkant van de lampen. We spreken dan over ‘doffe koplampen’. Als koplampen dof zijn, dan kan dat verschillende gevolgen hebben:

  • Je hebt minder zicht op de weg;
  • Je bent minder goed zichtbaar in het verkeer;
  • Jouw auto kan zelfs worden afgekeurd tijdens een apk-keuring.

Het is daarom belangrijk dat je problemen aan je koplampen snel laat verhelpen. Door ze te laten polijsten, verbeter je de veiligheid op de weg en voorkom je hoge kosten.

Problemen herkennen

Het is snel genoeg duidelijk wanneer het tijd is om jouw koplampen te laten polijsten: ze zijn dan dof en zitten soms vol kleine krasjes of zijn zelfs helemaal vergeeld. Doffe koplampen herken je aan een soort aanslag aan de binnenkant of aan krasjes aan de buitenkant die je op geen enkele manier meer kunt verwijderen. Merk je dat je minder zicht hebt op de weg? Dan is het tijd om jouw koplampen te polijsten.

Polijsten en afstellen door ABS

Onze teams hebben jarenlange ervaring op het gebied van koplampen en kunnen krassen en aanslag snel verhelpen. 

Heb je last van doffe koplampen en wil je ze laten polijsten? Neem dan contact op voor uitgebreid advies. Heb je last van verminderd zicht of vind je dat de uitstraling van jouw auto wordt aangetast? Kom dan eens langs om te kijken of de autolampen een beurt nodig hebben.

bars

We bieden graag een oplossing op maat.

Vind hier een vestiging bij jou in de buurt