• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Koplampen polijsten en afstellen doe je voordat we het najaar ingaan

Zien en gezien worden, daar draait het om op de weg. Zeker in het voorjaar als de zon nog laag staat en in het najaar als de dagen kort zijn. ABS Autoherstel polijst jouw koplampen en zorgt ervoor dat alles op een vakkundige manier afgesteld is.

Niemand houdt van doffe koplampen

Doffe koplampen zijn niet mooi. Bij ABS Autoherstel begrijpen we dat als geen ander: verweerde koplampen zijn niet alleen onveilig omdat ze het zicht op de weg benemen, maar kunnen er zelfs de oorzaak van zijn dat jouw auto wordt afgekeurd. Goede autoverlichting is een must. Het is daarom belangrijk om doffe koplampen te laten polijsten en mogelijk ook opnieuw te laten afstellen. 

Waarom polijsten?

Koplampen zijn een onmisbaar onderdeel van iedere auto. We hebben pas door hoe belangrijk koplampen zijn als ze het niet meer goed doen. Gelukkig kunnen veel problemen snel worden verholpen. De uv-coating aan de buitenkant van de koplamplens wordt na verloop van tijd aangetast door zonlicht, pekel en de borstels in de wasstraat. Daardoor ontstaan er krasjes in de coating en verweert die. We spreken dan over ‘doffe koplampen’. Als koplampen dof zijn, dan kan dat verschillende gevolgen hebben:

  • Je hebt minder zicht in het donker;
  • Je bent minder goed zichtbaar in het verkeer;
  • Jouw auto kan zelfs worden afgekeurd tijdens een apk-keuring.

Het is daarom belangrijk dat je problemen aan je koplampen snel laat verhelpen. Door ze te laten polijsten, verbeter je de veiligheid op de weg en voorkom je hoge kosten.

Problemen herkennen

Het is snel genoeg duidelijk wanneer het tijd is om jouw koplampen te laten polijsten: ze zijn dan dof en zitten soms vol kleine krasjes of zijn zelfs helemaal vergeeld. Doffe koplampen herken je aan een soort aanslag of krasjes aan de buitenkant die je niet eenvoudig kunt verwijderen. Merk je dat je minder zicht hebt op de weg? Dan is het tijd om jouw koplampen te polijsten.

Polijsten of nieuwe coating?

Heb je last van doffe koplampen en wil je ze laten polijsten? Neem dan contact op voor uitgebreid advies. Wat voor jou de beste oplossing is, bepalen we graag samen met jou.

Polijsten is namelijk een tijdelijk oplossing. Het zorgt voor mooi opgepoetste en heldere koplampen, maar het verwijdert ook de verweerde UV-coating. Er zit dus geen beschermende coating meer op waardoor de kunststof koplamplens zelf verweert. Wanneer je dus voor een langdurige oplossing wilt gaan, laat dan een nieuwe UV-coating aanbrengen.

bars

Hebben jouw autolampen een beurt nodig?

Kom dan eens langs, we bieden graag een oplossing op maat.

Maak hier een afspraak