• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Studenten denken mee over uitdagingen autoschadebranche

Dat ons werk steeds complexer wordt, is niets nieuws. Wat ons bezighoudt is hoe we dat werk kunnen blijven doen, terwijl we kampen met een tekort aan technisch personeel. Uiteraard zijn we continu bezig met werving en de ontwikkeling van onze mensen.

Maar welke innovatieve oplossingen zijn er nog meer? Over deze uitdaging buigen studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zich.

Begin dit jaar zijn we afgereisd naar Eindhoven om studenten van de TU/e te vertellen over ons vak en de uitdagingen waar we voor staan. 

Veel werk weinig mensen

In het Innovation Space Project krijgen derdejaarsstudenten vijf uitdagingen voorgelegd. Dit zijn allemaal vraagstukken uit het bedrijfsleven op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. ABS Autoherstel is een van de vijf bedrijven met een vraagstuk. De studenten gaan op zoek naar innovatieve oplossingen voor deze challenges.

Iedereen in de automotive branche heeft te maken met personeelsproblemen. Technisch personeel is schaars. We zijn hier als keten continu mee bezig. Hoe maak je het vak autoschadeherstel aantrekkelijk? Hoe zorg je voor goede opleidingen binnen het bedrijf? Maar ook: hoe gaan we de toekomst tegemoet? Feit is dat er te weinig mensen zijn om al het werk te doen. We lopen daar nu al tegenaan. 

Inspirerend

Directeur Nico Stolk was in Eindhoven om de challenge toe te lichten aan de studenten: “Bij ABS vinden we innovatie belangrijk en staan we open voor nieuwe ideeën. Daarom zijn we heel benieuwd hoe de studenten dit probleem benaderen. Ik ben niet alleen benieuwd naar hun praktische oplossingen, maar vind het ook interessant om te horen hoe zij denken. Dat is ontzettend inspirerend, we kunnen een hoop leren van de studenten.”

De challenge van ABS Autoherstel werd enthousiast ontvangen. Het sprak de studenten vooral zo aan omdat goede ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. 

Inmiddels is het winnende idee bekend. Lees er hier meer over.  

Nico Stolk aan het woord op de TU/e