• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Tijd om het stokje over te dragen

Na 43 jaar krijgt ABS Autoherstel Verhoef in Stolwijk een nieuwe eigenaar. Henk Verhoef draagt het stokje over aan Leon de Jong. Lees hier hun verhaal.

Mijn vader heeft dit bedrijf 43 jaar gerund en vond het tijd om een opvolger te zoeken,” vertelt Hetty Verhoef. Die opvolger vond hij in dorpsgenoot Leon de Jong. “Tijdens de koffie vertelde ik Diana, de vrouw van Leon, dat mijn vader een overnamekandidaat zocht,” vertelt Hetty. “Een paar dagen later belde Diana me. Ze had het met Leon besproken en ze hadden interesse om de zaak over te nemen.” 

Als je iets wilt, dan kun je het ook

“Ik werk al 22 jaar als restyler en zag niet echt meer uitdaging in het werk,” legt Leon uit. “Dit is een mooie kans, alles is nieuw, daar word ik heel enthousiast van. 

Het kantoorwerk en het calculeren worden voor mij de grootste uitdaging. Ik ben gewend een werkplaats in te lopen, mijn werk te doen en vervolgens een rekening te sturen. Een bedrijf runnen is wel even andere koek. Maar ik geloof: als je iets wilt, dan kun je het ook.”

Dat was ook één van de redenen dat Hetty de zaak niet gaat overnemen. “Ik ben vijf jaar geleden mee in de zaak gegaan om te kijken of het iets voor me is. Ik heb er met veel plezier hard gewerkt, maar mijn ambitie ligt er toch niet. Ik merk dat er nu na de overname weer wat meer ruimte komt om te bedenken wat ik wil gaan doen.” De komende maanden blijven Hetty en Henk nog werkzaam in de zaak zolang dat nodig is.

Ervaren vakmensen 

“De eerste maanden bedien ik ook nog mijn eigen klanten,” zegt Leon. “Ik heb een jongen in dienst genomen die mijn werkzaamheden voor mijn bedrijf L. de Jong Restyle op locatie overneemt. Op termijn wil ik ook deze werkzaamheden vanuit Verhoef gaan doen. In deze beginperiode is het fijn dat de familie Verhoef nog aanwezig is om mijn vrouw Diana en mij in te werken.” 

Leon neemt de zaak over inclusief al het personeel: “Ik hoop dat iedereen blijft. Het is een ervaren club vakmensen, waar ik nog veel van kan leren.” Hetty vult aan: “die kennis binnen het team is goed voor de continuïteit. Ik heb Leon de tip gegeven om gebruik te maken van de HR-ondersteuning van het OOC.”  

Ook een naamswijziging is niet aan de orde. “ABS Autoherstel Verhoef is een vertrouwde, bekende naam in de regio, dat kan alleen maar voor ons werken.”