• 80+ vestigingen in Nederland
 • Merk-erkend schadeherstel
 • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Waarom zou je kleine schades laten herstellen?

Vervelend zo’n klein krasje in je lak of sterretje in je voorruit. Wat doe je eraan? Gewoon mee door blijven rijden of toch even snel laten herstellen? En hoe werkt dat eigenlijk bij private lease? We zetten de voors en tegens voor je op een rij.

Voor

 • Je voorkomt irritatie
  Zie je een krasje eenmaal zitten, dan blijf je ‘m zien. Telkens weer, iedere dag weer die irritante kras op je mooie bolide. En eerlijk is eerlijk, het is gewoon fijn om in een auto te rijden die er piekfijn en verzorgd uitziet.
 • Je voorkomt erger
  Als je te lang wacht met het herstellen van een kras, kunnen er roestplekken ontstaan. Dan gaat het dus al snel van kwaad tot erger.
 • Het hoeft niet duur te zijn
  Bij ABS Klein Herstel  gaat het zoals de naam al zegt, om kleine schades. Een kras, deuk, steenslag of een beschadigde voorruit? De schade is vaak al hersteld terwijl je wacht. Denk bijvoorbeeld aan het plaatselijk bijspuiten van een kleine lakschade. Het is dan dus niet nodig om een hele bumper of een heel plaatdeel opnieuw te spuiten.

  TIP: Iedere eerste woensdag van de maand organiseren wij Deukendag. Op deze dag herstellen wij deukjes die niet groter zijn dan een twee euro muntstuk en waarbij de lak niet beschadigd is. En dit voor slechts € 40,- per deuk.
 • Je auto behoudt beter zijn waarde
  Een schadevrije auto is gunstig wanneer je hem wilt verkopen of inruilen.
 • Het is razendsnel gefixed
  Met ABS Klein Herstel is een kleine schade snel hersteld en klaar terwijl u wacht. Heeft u toch vervoer nodig? Dan kunt u een van onze leenauto’s of leenfietsen reserveren.
 • Private lease wordt steeds populairder
  Bij Private Lease komt er een moment dat je je auto (in goede conditie) weer moet inleveren. Voorkom verrassingen en laat kleine schades meteen repareren.

Tegen

 • Het is gedoe
  Natuurlijk heb je met zo’n klein krasje helemaal geen zin om naar de schadehersteller te gaan.
 • Het kost geld
  En als de verzekering het al betaalt, dan val je gelijk een paar treden terug op de bonus-malus ladder. Dit heeft direct een negatief gevolg voor je no-claimkorting en daarmee kost het je dus alsnog geld.

Schade bij Private Lease, hoe zit dat?

Met inmiddels zo’n 188.000 private leasecontracten in Nederland, wordt deze vorm van leasen steeds populairder. Volgens een onderzoek van VNA groeide de totale markt in 2018-2019 met 25%. 

Bij veel private leasecontracten is er meestal een hoog eigen risico dat je moet betalen in het geval van schade. Het is daarom vaak aantrekkelijker om kleine schades zelf te laten herstellen in plaats van te claimen bij je leasemaatschappij. 

Heb jij je auto al nagelopen op kleine schades?