• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Zo moet het niet: provisorisch opgeloste schades

Wanneer je schade aan je auto hebt is het soms verleidelijk om dit even snel zelf op te lossen. Maar op de lange termijn kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen en dan moet je het alsnog laten repareren door een vakspecialist. Ga bijvoorbeeld vooral niet zelf aan de slag met:

Een versleten schokbreker verstevigen

Hier zien we een schokbreker die blijkbaar niet meer stevig genoeg was. Ter versteviging zijn er metalen stangetjes tussen gezet. Een schokbreker kan op deze manier nooit goed functioneren. Door het lassen kan deze breken. Buiten het feit dat het oncomfortabel rijdt, komt het de wegligging van de auto ook niet ten goede.

Een vakspecialist repareert schokbrekers niet, hij vervangt ze. Dan weet je zeker dat je weer veilig de weg op kunt.

Een stuurstang lassen van draadstaal

Dit is natuurlijk een hartstikke onveilige en gammele oplossing. Als het draadstaal afbreekt zijn de gevolgen niet te overzien.

Bij ABS Autoherstel vervangen we een kapotte stuurstang altijd omwille van de veiligheid.

Zekeringen foppen

Zekeringen branden door als er ergens een elektrische storing is, dat is een bekend veiligheidsmechanisme. De enige oplossing is de zekering vervangen. Of toch niet? In dit voorbeeld zijn er schroeven gebruikt inde plaats van zekeringen. Dat kan voor (brand)gevaarlijke situaties zorgen. Hoe simpel een schade ook te herstellen lijkt, ga niet zelf aan de slag. Een vakspecialist heeft de kennis en ervaring om je weer veilig op weg te helpen.