• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Ruitschade in de zomer – zo voorkom je het

Ruitschade is van alle seizoenen, maar wat is er nu zo kenmerkend voor de zomer? Komen bepaalde schades dan meer voor en waardoor dan? We geven je drie serieuze boosdoeners en tips om ze te voorkomen.

1. De ingetikte ruit door inbrekers

Een bekende ‘zomerse’ schade is de ruit die ingetikt is door inbrekers. Auto-inbraken vinden vooral ‘s zomers plaats. Hoe dat komt? Mensen laten dan vaker waardevolle spullen achter, inbrekers hebben een beter zicht in de auto (denk: geen beslagen, bevroren of natte ruiten) en raampjes blijven net wat vaker een stukje open in verband met de warmte.

Nodig inbrekers niet uit, doe je ramen toch goed dicht en laat geen dure spullen in de auto liggen. Ook niet als je op weg naar je vakantiebestemming even ergens een pauze neemt. Hou je auto goed in het zicht of haal je bezittingen eruit.

2. De scheur door temperatuurverschillen

Onze glasleverancier zei het al in een eerder artikel: grote temperatuurverschillen zijn ontzettend slecht voor je ruit. Dus op een heerlijk zonnige dag knallen we natuurlijk graag de airco aan, maar dat is niet altijd verstandig. Door de grote temperatuurwisseling kan een klein, bescheiden sterretje in de voorruit toch akelig doorscheuren. Zet de airco dus niet kouder dan vijf graden onder de buitentemperatuur.

3. De sterretjes door opspattende stenen

De kans op inslag is ook groter in de zomer. Door extreme warmte kan het wegdek beschadigen met als resultaat: losse steentjes op de weg. Als die vervolgens via de banden van je voorligger op je voorruit terechtkomen, is het al snel feest. Opspattende steentjes ontwijken? Dat is een lastige, maar het helpt wel als je je snelheid aanpast en niet te dicht op je voorrijder zit. Houd vooral afstand bij vrachtwagens.

bars

Toch een sterretje in je ruit?

Laat dit dan zo snel mogelijk repareren om erger te voorkomen. De schadeherstellers van ABS Autoherstel helpen je ook bij ruitschade graag weer vlot op weg.