• 80+ vestigingen in Nederland
 • Merk-erkend schadeherstel
 • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

De 5 meest voorkomende schades in de winter

Gladheid, slecht zicht door sneeuw, regenval of mist en het feit dat het later licht en eerder donker is… in de winter maken de omstandigheden de kans op schade groter. Willem Verheul van ABS Autoherstel in Alphen aan de Rijn vertelt waar het meestal mis gaat.

Top 5 meest voorkomende schades in de winter

 1. Bumperschade
  Een paaltje is snel geraakt en in de winter heb je vaak een langere remweg.
 2. Beschadigde wielophangingen
  Bijvoorbeeld omdat mensen uit de bocht zijn geraakt of door gladheid een stoeprand hebben aangetikt.
 3. Beschadigingen aan het interieur door geactiveerde airbags
  Het is fijn als ze het doen, maar ze leveren toch een fikse ravage op.
 4. Kapotte verlichting
  Terwijl je op de snelweg net de 130 aan tikt, zie je een aantal voorbijgangers met hun lichten knipperen. Zullen ze het tegen mij hebben? Ik rij toch hard genoeg? Mijn lichten staan toch aan? Bij thuiskomt blijkt dat er toch een licht kapot is.
 5. Auto wassen in de winter? Waarom zou je?
  Om te zorgen dat wegen begaanbaar blijven, wordt er in de winter veel zout gestrooid. Helaas zorgt deze pekel voor schade aan de autolak. Het zout kan het metaal onder de lak aantasten en ongemerkt gaten in de autolak vreten. Tip: was je auto regelmatig in de winter en breng een beschermende laag aan. Deze laag laat vuiligheid niet aankoeken en zorgt ervoor dat de lak mooi blijft.

Spot Repair voor bumpers

Bumperschade is dus de meest voorkomende schade voor in de winter. Gelukkig kunnen we bijna alle bumpers snel en efficiënt repareren met Spot Repair. We herstellen dan alleen het beschadigde deel: kunststoflassen, plamuren, schuren en opnieuw spuiten. Zo hoeven we niet de hele bumper te vervangen of te spuiten en dat scheelt in de kosten.

Soms hoeven we zelfs helemaal niet te spuiten om kleine deukjes in de lak te herstellen. ‘Uitdeuken zonder spuiten’ een mooie techniek en echt vakwerk. We gebruiken het ook veel bij hagelschades.

Schade voorkomen is beter

Spot Repair en ‘uitdeuken zonder spuiten’ zijn natuurlijk interessante technieken, maar voorkomen is nog altijd beter dan repareren. We delen daarom graag tips om schade te voorkomen in de winter in de volgende blog.