• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

25 jaar ABS Autoherstel | Innovatie

De automotive branche is een speelveld waar innovatie centraal staat. In 25 jaar is de technologie in auto's drastisch veranderd, van slechts een paar chips naar gemiddeld 2000 chips per auto.

Bij ABS Autoherstel is deze technologische evolutie omarmd en gebruikt als springplank voor innovatie. Van het simpele elektrisch systeem van 12 volt tot de complexe 400 volt-systemen van nu, ABS Autoherstel heeft de innovatiecurve niet alleen bijgehouden, maar vaak geleid.

1998 tot Nu

25 jaar geleden begon de reis met eenvoudige handgereedschappen en een focus op fysieke expertise. Nu heeft digitalisering de overhand genomen. Op afstand schades beoordelen, 3-D printen, digitale intakes, fotoherkenning (AI)  en VR-technologie zijn slechts enkele voorbeelden van hoe ABS Autoherstel heeft geïnnoveerd. Ook hebben initiatieven vanuit lakleveranciers zoals luchtdrogende lakken en geavanceerde mengmachines, bijgedragen aan het optimaliseren van operationele processen.

Schadestroomsturing

De introductie van schadestroomsturing eind jaren ’90 door Achmea, en later Schadegarant, bracht een verandering in hoe schades centraal werden afgehandeld. Dit leidde tot de oprichting van coöperaties onder schadeherstellers voor een betere onderhandelingspositie. ABS Autoherstel speelde in op deze verandering door haar processen aan te passen en te innoveren.

Toekomst

Met een steeds veranderend wagenpark en strengere veiligheidswetgeving, blijft innovatie noodzakelijk. ABS Autoherstel blijft investeren in de toekomst door het optimaliseren van operationele processen en het verkennen van nieuwe technologieën, zowel intern als in samenwerking met partners in de branche.

Conclusie

ABS Autoherstel heeft een reis van 25 jaar van voortdurende innovatie achter de rug. Door proactief te blijven in het omarmen van nieuwe technologieën en processen, positioneert ABS Autoherstel zich sterk in een snel evoluerende branche.