• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

25 jaar ABS Autoherstel | Opleiden

Bij ABS Autoherstel staan kwaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel. Al sinds het begin in 1998 vormen opleidingen de ruggengraat van onze bedrijven. Een cruciale investering om aan de hoge verwachtingen van onzelf, klanten en opdrachtgevers te voldoen. Het belang van goed opgeleid personeel is onmiskenbaar; zij zijn degenen die de belofte van kwaliteit waarmaken.

Auto’s hebben de afgelopen jaren een enorme evolutie doorgemaakt, en ABS Autoherstel heeft deze veranderingen omarmd door haar opleidingsprogramma’s voortdurend te updaten en uit te breiden. Dit betekent meer dan alleen het bijhouden van de laatste technieken. Het gaat om het creëren van een cultuur van voortdurend leren en verbeteren, wat een diepgaande impact heeft op de dienstverlening en op de tevredenheid van medewerkers en klanten.

Hoe deden we het vroeger?

Bij de start in 1998 had ABS Autoherstel een duidelijk opleidingsaanbod gericht op de kerncompetenties van de autoschadeherstelbranche. De opleidingen waren gestructureerd rond de primaire rollen binnen het bedrijf: calculator, autoschadehersteller, autospuiter en autoschadetechnicus. 

De opleiding voor autoschadehersteller was vooral gericht op uitdeuken herstellen en richten. Voor degenen die zich wilden verdiepen in complexere voertuigsystemen, boden de AST-opleiding een gedetailleerdere technische route. Hierbij werd kennis overgedragen over geavanceerde voertuigsystemen, elektronica, en het stellen van diagnoses, wat cruciaal was voor het begrijpen en herstellen van geavanceerdere schades.

Hoe doen we het nu?

Tegenwoordig reflecteert het opleidingsaanbod van ABS Autoherstel de ontwikkeling van de auto’s, met een breder scala aan trainingen en cursussen die noodzakelijk zijn om de technologieën in moderne voertuigen te begrijpen en te herstellen. De opkomst van elektrische voertuigen, geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en complexere elektronische netwerken heeft geleid tot een uitbreiding van het opleidingsaanbod. 

ABS Autoherstel organiseert nu een scala aan opleidingen. 2 jaar geleden nam ABS Autoherstel een eigen online kennis en leerplatform in gebruik. Hiermee maken we het voor medewerkers gemakkelijker om hun kennis up-to-date te houden, op te frissen en bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de techniek, branche, innovaties.

En hoe ziet de toekomst eruit?

De snelle vooruitgang in voertuigtechnologieën vraagt om nieuwe en innovatieve opleidingsmethoden. ABS Autoherstel verkent het potentieel van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) als hulpmiddelen voor training en opleiding. Deze technologieën bieden de mogelijkheid voor hands-on leren in een veilige, gecontroleerde virtuele omgeving. 

Bovendien blijft de focus op het aantrekken van jong talent en het behouden van ervaren medewerkers een prioriteit. Het opleiden van leermeesters binnen de ABS-vestigingen, die op hun beurt de jongere generatie kunnen opleiden, is een belangrijke stap om de kennisoverdracht en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te waarborgen.

Voordelen voor iedereen

Met een solide basis in opleiding en een vooruitziende blik op de toekomst, blijft ABS Autoherstel zich inzetten voor kwaliteitsdienstverlening en technologische vooruitgang in de autoschadeherstelbranche. Door de jaren heen heeft het bedrijf bewezen dat investeren in opleiding niet alleen voordelig is voor het bedrijf en zijn medewerkers, maar ook juist voor de klant.