• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

6 tips om schade in de zomer te voorkomen

Schades kun je het hele jaar door oplopen. Maar welke komen het meeste voor in de zomerperiode? En waar kan jij rekening mee houden om schade te beperken? Met de volgende tips kun je beschadigingen aan je auto voorkomen.

1. Pas op! Inbrekers actief

In de zomerperiode vinden veel auto-inbraken plaats. Ook al zijn er steeds minder autodiefstallen in Nederland, toch groeit de schadelast. Dit komt doordat mensen vaker kostbare spullen in de auto laten liggen en ook de apparatuur in de auto’s zelf wordt steeds duurder. Sluit dus altijd de ramen wanneer je je auto verlaat. Warm wordt het toch wel.

2. Cool, Cooler, Coolst

Zet je vaak meteen de airco volle bak aan? Helaas is dit niet de beste manier om warmte uit je auto te verdrijven. Door de grote temperatuurverschillen die je creëert met airconditioning, kunnen bestaande sterretjes doorscheuren. Tip: gooi de ramen eerst open om de meeste hitte eruit te laten gaan. Stel daarna de airco niet kouder dan vijf graden onder de buitentemperatuur in.

3. Crème de la zonnebrandcrème

Wist je dat zonnebrandcrème witte vlekken kan veroorzaken in de lak van je auto? Ben je er op tijd bij? Gebruik dan een vochtig doekje om de vlek te verwijderen. Anders is de kans groot dat je de lak opnieuw moet laten spuiten. Om deze lakschade te voorkomen, was dan na het smeren van zonnebrand meteen je handen of neem ruim de tijd om het spul in te laten trekken. Check hier om meer te weten te komen over lakschades en hoe je deze kunt laten herstellen.

4. Laat je ruiten blinken

Iedereen kent het wel, na een dagje uit weer onderweg naar huis en jawel, de laatste zonnestralen schijnen zo je auto in. Een goede tip om een belemmerd zicht en dus ook gevaar te voorkomen, is je autoruiten regelmatig poetsen. Hoe je je ruiten het beste schoonmaakt, lees je hier.

5. Overvolle parkeerplekken

Tijdens warme dagen is het hele land aan het water te vinden en is het daar flink zoeken naar een parkeerplek. Volle parkeerplaatsen vergroten ook de kans op parkeerschade. Een flinke kras of deuk is toch een minder fijne afsluiting van dat lekkere dagje strand. Uiteraard ben je voor het voorkomen van dit soort schade afhankelijk van andere bestuurders. Maar er zijn ook wat dingen die je zelf kunt doen om parkeerschade te voorkomen.

6. Van steentjes naar sterretjes

Je kent het wel, die kleine steentjes die ineens tegen je vooruit kletteren en ook wel eens een sterretjes veroorzaken. De hitte veroorzaakt een beschadigd wegdek waardoor losse kiezeltjes ontstaan. Deze vliegen vervolgens via de banden van je voorganger tegen jouw autoruit aan. Het enige wat jij kunt doen is snelheid verminderen en een goede afstand houden met je voorganger.

Een mooie zomer gewenst!