• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Is het nu alweer tijd voor winterbanden?

In de winterperiode zien we veel schades binnenkomen die zijn veroorzaakt door gladheid. Winterbanden maken in die omstandigheden een enorm verschil. Ze verkorten de remweg namelijk aanzienlijk. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over winterbanden.

  • Winterbanden zijn niet alleen nuttig als het vriest – Als de gemiddelde temperatuur onder de 7° graden Celsius komt, wordt het rubber van een zomerband harder. Winterbanden blijven bij hele lage temperaturen zacht en elastisch, en bieden dus meer grip.
    Houd bij de bandenwissel ook rekening met de tijden waarop je meestal autorijdt. Zit je veel ‘s nachts en in de ochtend op de weg, dan rijd je dus met lagere temperaturen en is het goed om tijdig over te schakelen op winterbanden. 
  • Vierseizoenenbanden zijn geen vervanging van winterbanden – Een combinatie van zomer- en winterbanden betekent niet meteen dat je het beste van beide werelden krijgt. Als het sneeuwt heb je niet de grip die winterbanden bieden. En in de zomer rijden ze minder comfortabel dan zomerbanden.
  • Winterbanden gaan even lang mee als zomerbanden – Het is maar net hoe je het bekijkt. Vergeleken met zomerbanden zijn winterbanden een stuk zachter, waardoor ze sneller slijten. Maar als je ze in de juiste periode (van november tot en met maart) gebruikt dan gaan ze net zo lang mee als zomerbanden. 
  • Winterbanden maken sneeuwkettingen niet overbodig – Hoewel je auto met winterbanden beter bestand is tegen de winter, zijn sneeuwkettingen op bergwegen soms erg nodig (en in sommige landen zelfs verplicht). Check hier onze tips voor autorijden in de sneeuw.

  • Ook auto’s met ABS en ESP hebben winterbanden nodig – ABS grijpt in bij het remmen, terwijl ESP reageert wanneer je auto dreigt te slippen. Beide systemen werken enkel als je auto voldoende grip heeft. En daar zorgen de winterbanden voor.
  • Met winterbanden loop je nog steeds risico – Heel wat mensen met winterbanden nemen meer risico’s in het verkeer met vaak een ongeluk tot gevolg. Blijf daarom extra voorzichtig in de winter! 
bars

Ook over advies en het leveren van (winter)banden zijn wij u graag van dienst.

Afspraak maken