• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Overname ABS Muus door oud-medewerker Jurian Tulp

Jurian Tulp werkte zelf jaren bij ABS Autoherstel Muus en is sinds januari eigenaar. “Ik heb veertien jaar gewerkt als voorbewerker en ik ben een tijdje spuiter geweest. De interesse was er altijd al om voor mezelf te beginnen. Nooit gedacht dat ik ABS Muus ooit zou overnemen. In mijn ogen was dit een hele grote stap.”

Corrie Muus, mijn oude werkgever, vroeg mij vorig jaar om de zaak over te nemen. Ik heb altijd interesses gehad in de cijfers van het bedrijf en alles wat daarbij komt kijken. Het duurde even voordat ik een antwoord had. Hier moest ik een paar nachtjes goed over slapen. Het is leuk, maar is het ook realistisch en haalbaar?” 

Binnengekomen en nooit meer weggegaan

“Mijn vader was programmeur en als klein jochie zat ik al achter de computer. Mijn vakkenpakket op school werd daar ook op aangepast. Na 1,5 jaar stage lopen, kwam ik erachter dat ik niet heel mijn leven achter een computerscherm wilde zitten. Ik heb toen twee jaar gewerkt met jongeren met een verstandelijke beperking tijdens mijn SPH opleiding. Het was een hele leerzame en leuke periode, maar het was niet mijn roeping. 

Hobbymatig sleutelde ik regelmatig aan mijn auto. Voor spuitwerk ging ik naar ABS Autoherstel Muus en ik ben er eigenlijk nooit meer weggegaan. Toendertijd een hele goede keuze geweest. Ik leerde het vak op de werkvloer. Het schadeherstelvak vind ik nog steeds fantastisch.”

De overname

“De overname was een verrassing voor iedereen. We hielden het bewust stil om geen onrust te creëren. Voor Corrie was het een spannend moment om het te gaan vertellen. Het nieuws moest bij iedereen even landen. Het blijft in het begin natuurlijk lastig om je collega te zien in een andere rol dan ze gewend zijn. Ik merkte gelukkig dat ze er voor open stonden en dat ze deze rol goed bij mij vonden passen.

De eerste drie maanden heeft Corrie mij ingewerkt en begeleid voor een geleidelijke overgang. Voor hem was het ook wennen om na 25 jaar het stokje over te dragen. De overgangsperiode was daarom voor ons allebei fijn. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en gegrepen.”

Slimmer en digitaler werken

“Ik ben meegegroeid met het bedrijf en ik wil Corrie zijn visie graag voortzetten. We gaan daarom ook door onder dezelfde naam. Muus is al 25 jaar bekend in Assen.

Er staan nog geen grote veranderingen op de planning voor de toekomst. Voor nu willen we gewoon goed presteren. Vanaf januari is de klanttevredenheid hoog en scoren we goed bij onze opdrachtgevers, dat moet zo blijven. 

Natuurlijk gaat er wel wat veranderen. We maken het onszelf alleen maar gemakkelijker als we slimmer en digitaler werken. Zowel de boekhouding als de administratie en het vele papierwerk wat ermee gemoeid is, kunnen efficiënter. Op dit soort punten wil ik zeker innoveren.

Verder heb ik een gezamenlijke dagstart geïntroduceerd. Om acht uur starten we met een korte werkbespreking over wat de komende dagen af moet zijn. Dit geeft duidelijkheid en het zorgt voor een haalbaar doel.

Door de werkplaats op te ruimen en de medewerkers te voorzien van nieuwe werkkleding, zijn we klaar voor een frisse start.”