• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Een pit, put of ster in je autoruit? Het zijn drie dezelfde dingen. De boosdoener is steenslag. En aangezien ruitschade al jarenlang de meest gemelde autoschade is, krijg je er vroeg of laat vast een keer mee te maken.

Tijdens het rijden springen losse stukjes asfalt of steentjes op van het wegdek, precies tegen je voorruit aan. Door de snelheid waarmee dat gaat, is er vaak meteen ruitschade. Dat zie je doordat er een pit, put of ster in je voorruit zit. 

Veel kun je er op dat moment niet meteen iets aan doen. Maar waarschijnlijk schieten er wel een aantal vragen door je hoofd. Mag je eigenlijk doorrijden met een pit in je voorruit? En wat kost het om de gevolgen van steenslag te repareren? Bij ABS Autoherstel vertellen we het je graag!

Kun je doorrijden met ruitschade? 

Bij een pit in je voorruit is het niet nodig om je auto meteen aan de kant te zetten. Je kunt er tijdelijk nog wel mee doorrijden. Maar wacht zeker niet te lang met het inplannen van een reparatie. Een pit is ruitschade die kan uitgroeien tot een scheur. Vooral bij grote temperatuurwisselingen die we in zomer en winter hebben. Zoals bij vorst je autoverwarming aanzetten, of zomerse temperaturen die overdag snel oplopen. 

Maar ook als je net iets te hard een stoeprand op knalt, kan een sterretje een barst worden. 

Bij een barst of scheur in je voorruit ben je verder van huis. Dat is veel minder makkelijk te repareren dan een pit in je autoruit. Dan moet je namelijk vaak de hele voorruit laten vervangen. 

Pit in autoruit repareren of je voorruit vervangen?

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak voor de reparatie van de pit in je autoruit. Als de schade kleiner blijft dan een 2 euromunt, is de ruitschade bij ABS Autoherstel snel en eenvoudig te repareren. Het gaat zelfs zó snel dat de reparatie klaar is terwijl je wacht. 

We gebruiken een speciale hars om de pit op te vullen. Daarmee krijgt je autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug en hoef je voor barsten of scheuren niet meer bang te zijn. 

Wat kost het om steenslag in je voorruit te laten repareren?

Omdat je autoverzekering de reparatie van ruitschade in de meeste gevallen vergoedt, is dat voor jou helemaal gratis. Om te weten te komen hoe het bij je verzekering met de vergoeding zit, neem je een kijkje in de polisvoorwaarden. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan zoeken we het bij ABS Autoherstel graag voor je uit. 

Dekt je verzekering de kosten niet? Weet dan dat de kosten van de reparatie van een pit door steenslag vaak erg meevallen. Dat komt omdat het een simpele reparatie is, waarmee we niet heel lang bezig zijn. Uiteraard geven we je voordat we beginnen graag een duidelijke en vrijblijvende prijsopgave. Zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. 

bars

Ruitschade?

Heb je ruitschade die je door de ervaren monteurs van ABS Autoherstel wilt laten repareren? Maak dan hier een afspraak. Dan kun je straks weer veilig de weg op!