• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Quincy koos voor de opleiding tot autospuiter

De wereld van het schadeherstel is een echte mannenwereld. Maar schadeherstel is niet per definitie een mannenberoep. Daarom laten we graag vrouwen in de werkplaats aan het woord. Dit keer vertelt Quincy over haar werk bij ABS Autoherstel Hoppenbrouwers in Bergen op Zoom.

“Vrouwen zien kleuren beter dan mannen, daarom is mijn mening heel belangrijk bij het kleur bepalen in de spuiterij.”

Vertrouwen

Quincy werkt als leerling bij ABS Autoherstel Hoppenbrouwers in Bergen op Zoom, onderdeel van Den Elzen Autoschade. Hier heeft ze het ongelooflijk naar haar zin. “Van mijn collega’s krijg ik alle vertrouwen en ik mocht meteen volledig meelopen. Laatst heb ik voor het eerst een deur helemaal zelf gespoten. Dat vond ik best spannend, maar ook ongelooflijk leuk.”

Mini Cooper

Quincy vrouwelijk autospuiter bij ABS Auotherstel Hoppenbrouwers

Natuurlijk komt haar keuze voor de automotive-branche ergens vandaan. Bij Quincy begon het op de middelbare school. Een vriendin vertelde dat haar ouders een klassieke mini hadden. En dat ze die weg moesten doen omdat het gezin te groot werd. 

Quincy raakte hierdoor geïnteresseerd in deze auto en begon er dingen over op te zoeken. Vooral foto’s, die ze dan opsloeg en als achtergrond gebruikte. Het ging op dat moment alleen nog over het uiterlijk van de auto en niet over de techniek of de verschillende modellen. Dat liet nog even op zich wachten.

Mannenwereld? Wat geeft dat?

Toch begon ze een paar jaar later aan de studie detailhandel. Omdat ze dacht dat in een winkel werken wel leuk zou zijn. Daar kwam ze snel van terug en ze koos weer voor haar oude liefde. “Het is een mannenwereld, maar wat geeft dat?” Quincy wilde doen wat ze echt leuk vond. Dus ging ze op zoek naar een opleiding in de autobranche.

Creatief vak

Als je googelt op werken in automotive, kom je al snel op monteur. Maar dat wilde Quincy niet. Dus zocht ze verder tot ze bij schadeherstel aankwam. En dan met name het voorbewerken en spuiten. 

Ze zocht namelijk een creatief vak. Daarom startte ze de 3-jarige BBL-opleiding. 4 dagen in de week werken en 1 dag naar school. Inmiddels werkt ze volledig mee in de werkplaats. En rondt ze binnenkort haar studie af, zodat ze echt fulltime aan de slag kan.

Het werk van een spuiter is zeker creatief. Meer dan dat zelfs, het is bijna kunst.

Dit artikel is eerder verschenen op de website van ABS Autoherstel Den Elzen.

bars

Is dit mooie vak ook iets voor jou?

Wij zoeken enthousiaste mensen die het vak willen leren en ervaren vakmensen die het verschil maken

Bekijk onze vacatures