• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Velgschade laten repareren of spuiten

Het overkomt de beste. Je let even niet op en raakt het randje van de stoep. Het geluid dat je hoort, vertelt je meer dan je wilt weten. De stoep heeft het gewonnen van jouw velg.

Gelukkig is het mogelijk om velgen te repareren. Maar wat er allemaal mogelijk is en wat er voor nodig is om jouw velg er weer als nieuw uit te laten zien? Dat lees je in dit artikel.

Welke schades zijn er aan velgen?

De schades die wij voornamelijk zien in onze werkplaatsen zijn schade door stoten, parkeerschade en schade door het weer.

  • Velgsschade door stoten
    Raak je de stoep iets harder en schaaf je er niet alleen langs? Dan heb je mogelijk schade aan je velgen opgelopen door stoten. In het ergste geval heb je naast wat krassen ook een vervormde velg. Deze vervorming is niet altijd zichtbaar, maar vaak wel voelbaar. Vergelijk het maar met een slag in je fietswiel.
  • Velgschade door het weer
    Corrosie speelt ook een rol. Door slechte wegen, slecht onderhoud van de velgen, strooizout of weersomstandigheden kan een velg gaan oxideren. Het materiaal verliest daarmee zijn kleur en glans.

Velgen repareren is een kunst op zich

Niet iedereen kan zomaar velgen repareren en ze er weer fantastisch uit laten zien. Een deel is namelijk cosmetisch, maar de prestaties van de velg zijn een technisch verhaal. Een velg kan er fantastisch uitzien, maar als je er vervolgens niet comfortabel mee kunt rijden is het beter om ons even te laten kijken.

Het cosmetische aspect van velgreparatie

Kleren maken de man. Velgen maken de auto. Een maatje groter of een andere kleur kan al het verschil maken voor een auto. En als de velg na een ongelukje niet meer perfect is, dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. En mooi laten repareren, want ieder detail telt.

En dat laat je het best over aan een vakman. Diepe krassen moeten eerst gelast worden voordat je er nieuwe banden opzet. Oude verf moet volledig verwijderd worden voordat velgen weer opnieuw gespoten kunnen worden. Zo zijn er nog meer redenen te bedenken waarom dit een klus is om niet te onderschatten.

Het technische aspect van velgreparatie

Natuurlijk gaan we hier niet verkondigen dat uiterlijk niet telt. Maar in het geval van een velg is functie wel belangrijker. De velg is de verbinding tussen voertuig en band. Tijdens het rijden draaien de velgen met hoge snelheid rond en in bochten ondervinden ze enorme krachten. 

Een velg moet recht en uitgebalanceerd zijn. Je moet ervan op aan kunnen dat de velg op z’n plek blijft zitten bij hoge snelheden. Het goed kunnen repareren van velgen vereist daarom jaren aan training, kennis van materiaal en een timmermansoog. Het repareren van een velg laat je beter over aan een vakman of -vrouw.

Jouw velgen weer als nieuw bij ABS Autoherstel

Voordat we kunnen herstellen moeten we eerst bepalen met wat voor velg we te maken hebben. Is het een lichtmetaal gepolijste velg, een gespoten velg of een combi van deze twee? Het type velg bepaalt de volgende stappen. 

ABS Autoherstel zorgt ervoor dat jouw beschadigde velgen weer als nieuw zijn. Krasjes op je gespoten velgen? Wij helpen je er vanaf! Al vanaf €50 kun je bij ons terecht voor herstel zonder spuitwerk. 

Ook gepolijste velgen laten we weer shinen. Jouw lokale ABS-vestiging kan je een prijsindicatie geven.   

bars

Kunnen jouw velgen ook wel een opknapbeurt gebruiken?

Vind hier een vestiging bij jou in de buurt