• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Vogelpoep op je auto. Wat nu?

Herkenbaar? Je komt bij je auto en ontdekt een klodder vogelpoep. Naast vervelend is dit ook schadelijk voor de autolak. Vogelpoep bevat zuren die de lak kunnen aantasten, vooral wanneer deze wordt blootgesteld aan zonlicht. Dit kan resulteren in permanente schade als het niet tijdig wordt verwijderd.

Dus, wat te doen? Nou, gewoon negeren is geen optie als je wilt dat je auto er een beetje knap bij blijft staan. Hieronder vertellen we je waarom vogelpoep zo’n boosdoener is, hoe je schade kunt voorkomen en wat je moet doen als de lak al beschadigd is. Lees mee voor wat handige tips om je bolide te redden van deze natuurlijke vijand.

Waarom vogelpoep slecht is voor je autolak

Vogelpoep bevat zuren die de beschermende laklaag van je auto kunnen aantasten. Vooral in de zomer, wanneer de zon je auto verwarmt, kan vogelpoep snel inwerken en de lak beschadigen. Wat begint als een eenvoudig schoon te maken vlekje, wordt snel een dure reparatie.

Hoe voorkom je lakschade door vogelpoep?

Snel handelen: Het beste wat je kunt doen, is de vogelpoep zo snel mogelijk verwijderen. Hoe langer het blijft zitten, hoe groter de kans op schade.

Gebruik de juiste materialen: Schoonmaken met grove materialen of droge doekjes kan krassen veroorzaken. Gebruik liever een zachte doek en een speciale autoshampoo.

Regelmatig waxen: Een goede laag wax kan helpen als barrière tegen de zure bestanddelen van vogelpoep en andere schadelijke stoffen.

Wat als de lak al beschadigd is?

Is de schade eenmaal aangericht, dan is het vaak een kwestie van professioneel herstel om erger te voorkomen. Bij ABS Autoherstel begrijpen we hoe belangrijk het is om de schade grondig en zorgvuldig aan te pakken. Onze experts gebruiken geavanceerde technieken om lakschade te herstellen en zorgen ervoor dat je auto er weer als nieuw uitziet.

Vogelpoep mag dan een kleine ergernis lijken, de impact op je autolak kan groot zijn. Door snel te handelen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je voorkomen dat je auto blijvende schade oploopt. En voor die momenten dat je te laat bent? ABS Autoherstel staat klaar om je te helpen met elke vorm van lakschade. Zo blijft je auto in topconditie, ongeacht wat de natuur op hem afwerpt.