• 80+ vestigingen in Nederland
 • Merk-erkend schadeherstel
 • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Wie kent het niet... Zodra je in de auto stapt en de motor start, beslaan de ruiten. Als je de ergste aanslag wegveegt kun je wel vertrekken, denk je. Maar toch blijf je het begin van de rit de ruit schoonvegen en slecht zicht houden.

Je maakt het vast wel eens mee. Dat moment dat je geërgerd naar de beslagen voorruit staart. Hier heb je toch helemaal geen tijd voor. Toch is het beter om nooit met condens op de ramen te gaan rijden. Slecht zicht kan namelijk levensgevaarlijk zijn.

Pas de volgende tips dus toe vóórdat je vertrekt.

 1. Schoonmaken en -houden is de key
  Maak de binnen- en buitenkant van de ruit regelmatig schoon, zodat je minder snel last hebt van condensvorming. Een langetermijnoplossing dus.
 2. Weg met die bladeren
  Liggen er bladeren op je motorkap? Weg ermee! De bladeren die onder de voorruit liggen, kunnen de luchttoevoer belemmeren waardoor vocht niet snel verdwijnt.
 3. Kattenwat?
  Toch last van van vocht in de auto? Maak je eigen vochtvreter. Scoor ergens een pantysokje of wees creatief met een normale panty. Opvullen met met kattengrit en voilà, hij is klaar om in de auto geplaatst te worden.

  Mocht je geen kat hebben, schaf een vochtvreter aan en plaats deze in je auto. Bij allebei de manieren zorgen de korrels voor een minder vochtige auto.
 4. Wrijven maar
  Zorg altijd dat je een oude zeem of spons in de auto hebt liggen om de ruit droog te kunnen wrijven.
 5. Lucht blazen
  Schakel de airconditioning in om de condens snel te laten verdwijnen. Geen (werkende) airco? Zet dan de verwarming op een hoge stand, gericht op de voorruit. 
bars

Onverhoopt toch schade opgelopen?

Bij ABS Autoherstel helpen we je er weer vanaf.
Kun jij weer veilig de weg op.

Maak een afspraak