• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Innovatie in de werkplaats: automatisch verf mengen

Bij ABS Autoherstel zijn we altijd op zoek naar slimmere werkprocessen. Niet alleen om tijd en geld te besparen, ook met het oog op duurzaamheid. Maar misschien is de belangrijkste drijfveer wel het huidige personeelstekort. Want hoe kunnen we het steeds complexere werk goed en veilig blijven uitvoeren, terwijl er minder vakmensen beschikbaar zijn? Innovatieve technieken in de werkplaats kunnen een oplossing zijn. Deze keer aandacht voor de voordelen van een automatische verfmengmachine.

Innovatie in de werkplaats- Voordelig verf mengen_ABS Autoherstel_3

Verf mengen gebeurt niet langer handmatig bij ABS Autoherstel Groen en ABS Autoherstel Buntsma. Beide vestigingen hebben een volautomatische verfmengmachine in de werkplaats staan. “Dit scheelt me een hele fte op jaarbasis,” zegt Peter Groen. Hij heeft de machine nu dik een half jaar in gebruik en is er erg enthousiast over. 

Scheelt 1 fte

Normaal gesproken staat er één persoon een hele dag verf te mengen zodat de spuiters hun werk kunnen doen. Met deze machine is dat niet meer nodig. Voor kleine, cosmetische klussen is de lak binnen vijf minuten spuitklaar volgens Peter: “Dit scheelt me een hele fte op jaarbasis.”

Volgens Willem Verheul van ABS Autoherstel Buntsma is dat een groot voordeel: “Dankzij de machine kunnen we de schaarse arbeidskrachten nu veel productiever inzetten op de vloer.” Een mooie bijkomstigheid met het huidige personeelstekort. 

bars

Zie jij zo’n baan als autospuiter ook wel zitten?

We zijn altijd op zoek naar vakmensen of leerlingen die dit mooie vak willen leren.

Bekijk hier onze vacatures

Minder fouten

Bij ABS Groen wordt zo’n 95 procent van de kleuren met de machine gemengd. “Sommige kleuren zitten nog niet in het systeem, dus die doen we handmatig,” legt Peter uit. 

“Zo’n machine is veel secuurder dan wanneer je met de hand mengt.” Het is minder foutgevoelig.

Minder lakverbruik

Voordat je aan een spuitklus begint, schat je in hoeveel verf je nodig hebt en gaat dat mengen. Om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt, maak je altijd iets meer. Het overschot wordt uiteindelijk meestal weggegooid. Willem Verheul vertelde eerder tegen Aftersales Magazine: “Dat is aan de ene kant milieubelastend, aan de andere kant kost het ook gewoon geld.” 

De verfmengmachine maakt de hoeveelheden veel preciezer. Je gooit dus minder weg. 

Aanrader

“Ik zou de machine zeker aanraden aan collega’s,” zegt Peter. “Al moet je wel een goede doorgang hebben. Wij hebben een doorgang van zo’n 55 tot 60 auto’s in de week en vermoed dat we de machine binnen een jaar of anderhalf hebben terugverdiend.”