• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Moet mijn autoruit vervangen worden?

Ruitschade is al jarenlang de meest gemelde autoschade. Het ontstaat vaak door steenslag. Meestal begint het dan met een onschuldige pit, put of ster in de autoruit. Laat je dat niet op tijd repareren? Dan kan er een scheur of barst in de voorruit ontstaan. Maar een scheur of barst ontstaat soms ook meteen. Dan komt steenslag erg hard aan, of er belandt een ander voorwerp of dier tegen de voorruit.

Dat je ruitschade vaak zo snel mogelijk moet laten repareren, weet je waarschijnlijk wel. Als je lang doorrijdt met een ster, pit of put in je voorruit, vergroot je de kans op barsten en scheuren. 

Bij een scheur of barst kan doorrijden zelfs gevaarlijk zijn (daarover lees je hier meer). Maar betekent reparatie altijd dat je de autoruit moet laten vervangen? Zeker niet. Hoe dat precies zit, vertellen we je graag. 

Wanneer moet je een autoruit vervangen?

Bij ruitschade zijn er voor de reparatie twee opties. 

  1. De eerste is een snelle en eenvoudige reparatie. Het is een optie als de schade kleiner is dan een 2 euromunt.

    Bij ABS Autoherstel gebruiken we in zo’n geval een speciale hars om de ruitschade mee op te vullen. Dat gaat zó snel dat de reparatie klaar is terwijl je wacht. De autoruit krijgt zijn oorspronkelijke sterkte weer terug. Daardoor hoef je niet meer bang te zijn dat de ster uitgroeit tot een barst. 
  1. Als reparatie met de hars niet mogelijk is, moeten we de hele autoruit vervangen. Dat is afhankelijk van het type schade, de grootte en waar in de voorruit de schade zit.

    Bij ABS Autoherstel voeren we ook die reparatie graag voor je uit. Het neemt uiteraard wat meer tijd in beslag, maar daarna kun je weer veilig de weg op. 

Wat zijn de kosten van een autoruit vervangen?

Aan een voorruit vervangen zijn natuurlijk kosten verbonden. Maar wist je dat je autoverzekering deze kosten in de meeste gevallen gewoon dekt? Daarover vind je meer informatie in de polisvoorwaarden. Zijn die niet helemaal duidelijk? Dan helpen we je bij ABS Autoherstel graag met het uitzoeken of je verzekering de ruitschade wel of niet vergoedt. 

Voordat we een autoruit vervangen, voorzien we je ook altijd van een overzichtelijke en vrijblijvende prijsopgave. Mocht je verzekering het dan niet vergoeden, dan weet je vooraf precies waar je aan toe bent. De uiteindelijke prijs hangt af van het type ruit en de auto. 

bars

Is jouw autoruit aan vervanging toe?

Kies dan voor herstel door de ervaren vakmensen van ABS Autoherstel. We helpen je graag weer veilig op weg!

Maak hier een afspraak