• 80+ vestigingen in Nederland
 • Merk-erkend schadeherstel
 • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

5 tips: krassen verwijderen uit je autoruit en lak

Vraag jij je ook wel eens af waar die kras op je auto nu weer vandaan komt? Die zat er gisteren toch nog niet? We zullen eens kijken hoe je krassen kunt laten verwijderen en hoe lakschade zoal ontstaat. Want als je dat weet, kun je het misschien wel voorkomen. Of je ontdekt op wie je de schade kunt verhalen.

 1. Moeder Natuur haalt uit
  Uitstekende takken langs de weg, de heg naast je eigen oprit, die prikkelbosjes op het parkeerterrein. Het is soms een beetje passen en meten en zolang je niet vol op een boom rijdt kan het toch geen kwaad? Helaas, Moeder Natuur kan voor venijnige krasjes zorgen. 

  Ook steenslag kan schade aan je autolak of putjes op je voorruit veroorzaken. Dat zijn die ruwe losliggende steentjes op het asfalt die kunnen opspatten wanneer je er overheen rijdt. Gelukkig kun je altijd bij ons terecht voor een snelle steenslag reparatie.

  TIP: rij niet te dicht langs een struik, boom of heg. En neem op eigen terrein af en toe even de snoeischaar ter hand. Wacht daarnaast niet te lang met een lak– of autoruit reparatie. Voor je het weet heb je roestplekjes of een ster in je voorruit.
 2. Oeps, je was het zelf
  Die krassen onder het slot, die maak je zelf. Met zo’n fijne sleutelbos waar veel te veel sleutels aan hangen. Maar ook de deur opengooien terwijl er een auto naast je geparkeerd staat of achteruit inparkeren nét tegen dat ene paaltje…
 3. De beestenboel
  Een hond die tegen je auto gaat staan, een kat die graag op de nog heerlijk warme motorkap ligt, of een grote kraai die een gevallen korst brood van het dak af pikt. Maar ook een aanrijding met wild op de weg kan flinke schade veroorzaken zoals krassen op je autoruit.

  Naast schade door het dier zelf, is ook vogelpoep niet goed voor je lak. Zeker als de zon er een tijdje op staat, kan het lelijke vlekken veroorzaken. Wanneer de krassen zijn veroorzaakt door je eigen (huis)dier, dan kun je de schade alleen claimen als je een allrisk / volledig casco verzekering hebt. Is het dier bijvoorbeeld van de buren, dan zijn die aansprakelijk. En bij een vrije vogel of wild heb je natuurlijk gewoon pech.

  TIP: kijk of je je auto wat meer beschut weg kunt zetten en leer je hond of kat (met plantenspuit) af om op je auto te komen.
 4. De kids
  Kinderen kunnen er ook wat van met rondvliegend speelgoed en wiebelend op hun fietsjes over de stoep. Vaak gaan ze rakelings langs de auto en soms missen ze ‘m toch net niet. Als jij en je kids de krassen zelf maken, dan ben je alleen verzekerd wanneer je een all risk / volledig casco-autoverzekering hebt. Als de krassen zijn veroorzaakt door een ander (kind), dan kun je die persoon (of de ouders) aansprakelijk stellen. Weet je niet wie het was, dan kun je er verder ook geen actie op ondernemen.

  TIP: ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dus opletten en wegzetten!
 5. Vandalisme
  Die dieren en kinderen beschadigen je lak over het algemeen niet expres. Helaas zijn er daarnaast wél mensen die je auto met opzet toetakelen. Met vuurwerk of een autosleutel bijvoorbeeld. Bij vandalisme is het slim aangifte te doen bij de politie en de schade te melden bij de verzekeraar. Vandalisme is namelijk gedekt bij een beperkt casco en allrisk / volledig casco verzekering. Controleer wel even of dat bij jouw autoverzekering ook voor de lak geldt.
bars

Wat het verhaal achter je autoschade ook is, wij zorgen dat het goed afloopt.

Meer informatie

Heeft je auto een kras opgelopen? Bij ABS Autoherstel verwijderen we elke kras
vertrouwd, vakkundig en snel. Bijvoorbeeld met spotrepair – een plaatselijke, cosmetische bewerking waarbij we alleen het beschadigde deel herstellen. Dat scheelt ook flink in de kosten. Voor particulieren met een kleine schade aan de auto (kras, deuk, steenslag of beschadigde voorruit) is ABS2GO ideaal: klaar terwijl je wacht!