• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Ruitschade aan je auto? Deze soorten ruitschade verhelpen we

Je bent ontspannen met de auto onderweg als je ineens een flinke tik tegen je voorruit hoort. Eigenlijk weet je het dan meteen al. Door dat steentje of ander voorwerp dat zojuist je voorruit raakte, heb je ruitschade aan je auto. Hoe erg die schade is, hangt af van je snelheid en wat het precies was dat je voorruit raakte. Bij steenslag heb je vaak een pit of sterretje in je raam, maar door een groter object kan er ook een barst ontstaan.

De vraag die dan vaak speelt, is of je met ruitschade nog wel verder mag rijden? En of het bij ruitschade nodig is om je hele voorruit te vervangen? Bij beide hangt het af van de ernst van de schade. We vertellen je daar graag meer over.

Doorrijden met ruitschade aan je auto 

Of je door kan rijden met ruitschade, hangt af van hoeveel zicht je nog hebt. Een pit, put of sterretje in je voorruit belemmert je zicht op de weg niet. Daardoor is het veilig om nog met deze ruitschade de weg op te gaan. Het betekent alleen niet dat je een pit, put of sterretje niet hoeft te laten repareren. Autoruit-reparatie is nodig om te voorkomen dat een kleine beschadiging een barst wordt, waardoor je verder van huis bent. 

Met een barst in je ruit is doorrijden namelijk een ander verhaal. In veel gevallen belemmert een barst je zicht op de weg. Je ziet de andere auto’s of verkeersborden niet goed meer. Daardoor is doorrijden niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers gevaarlijk. Bij grotere ruitschade kun je met autoruit-reparatie daarom nooit lang wachten.

Ruitschade repareren of een autoruit vervangen?

Is de ruitschade aan je auto kleiner dan twee centimeter in doorsnede (ongeveer zo groot als een 2 euromunt)? Dan gebruiken we voor autoruit-reparatie bij ABS Autoherstel een speciale hars om de pit, put of het sterretje mee op te vullen. Dat is een reparatie die klaar is terwijl je wacht. De autoruit is na de reparatie weer net zo sterk als voor de ruitschade. 

Bij een barst of grotere ruitschade aan de voorruit is reparatie helaas niet mogelijk. In zo’n geval is het nodig om de autoruit te vervangen. Uiteraard doen we dat bij ABS Autoherstel ook. Een autoruit vervangen duurt wel wat langer, maar zorgt ervoor dat je weer veilig de weg op kunt. 

Wat zijn de kosten van autoruit-reparatie?

Het is verstandig om alle soorten ruitschade aan je auto zo snel mogelijk te laten herstellen. In veel gevallen betaal je daar zelf helemaal niets voor. De meeste verzekeringen vergoeden het herstel van ruitschade. Meer informatie daarover vind je in je polis. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan zoeken we het bij ABS Autoherstel graag voor je uit. 

Voordat we met de autoruit-reparatie beginnen, voorzien we je ook altijd van een overzichtelijke en vrijblijvende prijsopgave. Vergoedt je verzekering de kosten niet? Dan weet je vooraf altijd waar je aan toe bent. Bij het vervangen van de autoruit hangen de kosten af van het type ruit en de auto. 

bars

Ruitschade aan je auto?

Onze ervaren monteurs helpen je graag weer veilig de weg op!

Maak een afspraak