• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

We starten het jaar met storm Henk. Ook vorig jaar was het flink raak. Toen raasden Dudley, Eunice, Franklin in één week over het land. De verzekeraars draaiden overuren, ook bij onze vestigingen zien we meer schademeldingen binnenkomen na een stormachtige periode. Welke soort schades het meeste voorkomen, lees je hier.

Wanneer er code geel, oranje of rood is uitgegeven, is het slim om zo min mogelijk de weg op te gaan. Maar soms ben je al onderweg of kan het écht niet anders. Zorg dan dat je goed voorbereid de weg op gaat.

Volgens het KNMI is de kans op extreem weer zoals zware neerslag de laatste jaren toegenomen. Dit kan leiden tot grote schade, ook aan auto’s. Een auto waar een boom op is beland is in de meeste gevallen niet meer te redden. Die zien we dan ook niet in onze werkplaats. Maar waar hebben we wel mee te maken?

Autolak- en ruitschades

We zien na een storm met name schade aan autolak en ruitschades binnenkomen. Afgebroken takken die een flinke kras op je autolak achterlaten en rondvliegende objecten die op je vooruit zijn beland. 

 [embedden] https://www.instagram.com/p/Cd8Ha-8NEMG/?utm_source=ig_web_copy_link

De meeste ruitschades herstellen we in het voorjaar. Vermoedelijk komt dit doordat mensen vaak een lange tijd met hun schade blijven rondrijden. Toch is het slim om je schade zo snel mogelijk te laten repareren. Zo voorkom je roestplekken, gescheurde autoruiten en je auto behoudt beter zijn waarde.

bars

Ook schade aan je auto door het stormachtige weer?  

Kom bij ons aanwaaien, de deur staat altijd open.

Vind een vestiging

Is stormschade verzekerd?

Bij een beperkt of volledig Casco (All Risk) verzekering dekken de meeste autoverzekeringen autoschade als gevolg van extreem weer. 

Check je eigen polis eens. Zo ben je op tijd geïnformeerd voor de volgende storm.