• 80+ vestigingen in Nederland
  • Merk-erkend schadeherstel
  • Schadeherstel- en BOVAG garantie
Afspraak maken
Afspraak maken
0900 - 66 11 11 1
Terug

Duurzaam autoschades herstellen

Duurzaamheid zit bij onze ondernemers in het DNA. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van de bedrijfsvoering. Welke innovatieve investeringen ze allemaal doen, lees je hier.

Duurzaam ondernemen draait om mens, milieu en maatschappij. Duurzame investeringen kosten tijd en geld. Maar leveren op de lange termijn naast maatschappelijk- en milieurendement, ook financiële winst op. Eerder legde Nico al uit hoe we de ABS-keten toekomstproof maken

Onze ondernemers werken natuurlijk volgens de Totaalherstel-visie. Met dit duurzame reparatieproces samen met de merkerkenningen van onze ondernemers zorgen we dat we ook in de toekomst alle soorten schades en auto’s kunnen herstellen, aantoonbaar veilig en met behoud van fabrieksgaranties. Maar daarnaast maken ze meer innovatieve, duurzame stappen.

ABS Spuiterij Graaf

Als je dan toch gaat verbouwen, kun je net zo goed kiezen voor duurzame oplossingen. Met 1650 zonuren per jaar schijnt in Texel het vaakst de zon in Nederland. Niet gek dat ABS Autoherstel Spuiterij Graaf besloot om tijdens de verbouwing in 2009 143 zonnepanelen op het dak te plaatsen. De gebroeders Graaf waren dan ook een van de eerste ondernemers in de autobranche die aan de slag gingen met energiebesparende maatregelen. Wat ze precies besparen en wat ze nog meer gedaan hebben om het bedrijf te verduurzamen lees je hier.

ABS Ad de Goey

Ook ABS Autoherstel Albert de Goey wilde het tijdens de verbouwing gelijk duurzaam aanpakken. Inmiddels wekt het bedrijf met 290 zonnepanelen zoveel energie op, dat aan het einde van het jaar de meter op 0 staat. 

Daarnaast hebben ze geïnvesteerd in led-verlichting, energiebesparende spuitcabines, extra isolatie voor het pand, een gerecyclede kunststof vloer en warmtepompen die in de winter voor warmte zorgen en in de zomer voor koele lucht. 

Naast duurzame initiatieven in de werkplaats, proberen ze zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemers en mensen uit de branche. Zoals met de opleidingsfaciliteit TechoHUB. Het idee is ontstaan door het tekort aan goed opgeleid personeel. Opleiden is een manier om de branche toekomstbestendig te maken.

Tekst gaat verder onder de video

ABS Noord-Limburg

Peter Timmermans van ABS Autoherstel Noord-Limburg is volop bezig met investeren in de toekomst. Zo is hij nog de enige ABS-ondernemer die spuit met warme stikstof, wat meteen een innovatieve totaaloplossing is. Ze besparen hiermee fors in het lak- en energiegebruik. 

Na de overstap naar ABS Autoherstel hebben ze gekozen voor een efficiënter werkproces door digitaal te gaan werken met tablets. Ook heeft ABS Autoherstel Noord-Limburg 360 zonnepanelen op het dak liggen, wat de helft van hun stroomgebruik oplevert.

ABS Westland autoschade

Westland Autoschade is de eerste schadehersteller in Nederland die helemaal van het gas af is. De biomassaketels verwarmen niet alleen de spuitcabines, maar het gehele pand. Daarnaast heeft het bedrijf meerdere duurzame ontwikkelingen toegepast tijdens de verbouwing en daarmee een Dave Bebelaar Award gewonnen.

Tekst gaat verder onder de video

ABS Splinter

De tweede vestiging van ABS Autoherstel Splinter is een duurzaam geheel. Hier worden complexe, high tech schades gerepareerd.

Ze zijn bij Splinter niet alleen gespecialiseerd in het herstellen van schades, maar bieden ook veelal hybride of elektrisch vervangend vervoer. Verder wordt het water in de wasstraat hergebruikt, is alle verlichting led en het pand heeft een hoge isolatiewaarde.

ABS H. Hoogvliet

ABS Autoherstel H. Hoogvliet gaat voor duurzame inzetbaarheid door te investeren in kennis en kunde. Ze zijn tot een opleidingsplan gekomen om inzicht te krijgen in het niveau, de competenties en ambities van medewerkers. Iedereen leert omgaan met de nieuwste apparatuur en een extern bedrijf gaat helpen interne kennisdelen te faciliteren.